Rebrača se izvinio zbog pevanja Partizanovih pesama: "Neprihvatljivo sa moje strane, Vojvodina mi je u srcu"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 17

Čelnik KK Vojvodina bio je primoran na ovakav korak posle kritika koje je trpeo zbog pevanja navijačkih pesama crno-belih

Predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Vojvodina Željko Rebrača uputio je javno izvinjenje svim navijačima "lala" i potpisao novi kodeks ponašanja, koji je donet na sastanku sa čelnicima FK Vojvodina u četvrtak,

Rebrača je pojasnio nedavni gest sa košarkaške utakmice Evrolige između Partizana i Reala, kada je, ponet ambijentom, pevao navijačke pesme crno-belih.

- Hteo bih najpre da pojasnim jednu situaciju koja se desila prošle nedelje i želeo bih da kažem da sam bio pozvan od strane KK Partizan da prisustvujem utakmici legendi veterana bivših igrača Partizana i Real Madrida. Kao Željko Rebrača, ja sam deo istorije Partizana. Pozvan sam, ali nisam igrao zbog problema sa leđima i ostao sam posle na utakmici između Partizana i Reala. Gest koji sam napravio na toj utakmici nije prihvatljiv meni kao predsedniku KK Vojvodina i ovim putem želim da se izvinim svim navijačima i svim ljudima i svim "vojvodinašima", jer smatram isto sad da je Vojvodina deo mene i u mom srcu. Želim da se izvinim košarkaškom klubu Vojvodina i želimo da idemo napred u nove pobede - kaže Rebrača u izjavi za novosadski Dnevnik.

U isto vreme, tokom sastanka sa najvažnijim rukovodiocima SD Vojvodina Rebrača je učestvovao i u kreiranju kodeksa koji će ubuduće morati da poštuje svaki igrač i trener Vojvodine, bilo da je u pitanju fudbalska, košarkaška, rukometna ili bilo koja druga sekcija "Lala".

- Zahvalio bih se i FK Vojvodina i njihovim predstavnicima, sa kojima smo juče imali jedan konstruktivan sastanak. Oni su pomogli mnogo u svemu ovome da se ova situacija reši. Pričali smo o Sportskom društvu Vojvodina kom će KK Vojvodina rado pristupiti, da ovo bude jedna velika porodica i da svi zajedno budemo deo istog. Isto tako, želimo da se po pristupanju potpiše kodeks ponašanja predstavnika, igrača i mi kao KK Vojvodina ćemo biti prvi koji će to da potpišu. Ovim putem mogu da pročitam deo kodeksa koji ćemo da potpišemo:

Dok su angažovani u KK Vojvodina, svi igrači, treneri, članovi stručnog štaba, članovi organa kluba i radne zajednice, ne smeju da se javno deklarišu kao navijači drugih klubova. Ne smeju da se pojavljuju sa obeležjima drugih klubova prilikom javnih nastupa, ali i privatno. Ne smeju da se oglašavaju ni na društvenim mrežama za podršku drugih klubova. U svojim javnim nastupima moraju afirmativno i sa dužnim poštovanjem da govore o Vojvodini. U slučaju kršenja navedenih normi ponašanja, predlažemo sankcije, od novčanih kazni pa sve do raskida ugovora na štetu pojedinca.

(Telegraf.rs)

Video: Željko Rebrača na meču veterana Partizana i Reala: Ovakvu energiju navijača nisam video u karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    7. april 2023 | 17:59

    Zar je moguće da se ovo dešava u 21 veku. Pa ovo je strašno. Kakav separatizam. On ili bilo ko drugi kao predsednik nekog kluba je pre svega menadžer i profesionalac u tom delu posla, a može da navija za bilo koga, to je njegova privatna stvar. Iako sam navijač Zvezde, on je ipak legenda Partizana i reprezentacije i normalno je da ponesen atmosferom, peva navijačke pesme kluba za koji navija.

  • Ja sam

    7. april 2023 | 17:47

    Ovo samo kod nas ima, jos su se sad navijacko opredeljenje i naklonost odredjenoj politickoj ideologiji izjednacili po uticaju na pojedincev polozaj u drustvu.

  • Suger

    7. april 2023 | 17:52

    Dzaba ti cela karijera, za tri dana si je ponistio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA