Petrušev žali zbog izgubljene šanse za Top 8: "Ko zna šta bi bilo da smo imali Kampaca ranije"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Centar Zvezde veruje u ekipu, veruje da je ponovo u dobrom ritmu posle četvrte uzastopne evroligaške pobede

Zvezda je u nizu pobeda u Evroligi, Zvezda ponovo igra kao u najboljem periodu sezone i otud ostaje žal zbog toga što će i ove sezone Top 8 ostati samo želja navijača. Igračima je najteže jer su oni najviše od svih svesni činjenice da imaju ekipu kadru za nastavak takmičenja kroz doigravanje.

Šteta...

Zvezda je pred krcatim "Pionirom" pružila sjajnu partiju i porazila Olimpijakos (četvrti put uzastopno) pri čemu je Petrušev sa 12 poena dao veliki doprinos takvom epilogu.

O tome šta je bio ključ trijumfa, centar Zvezde dao je svoje viđenje:

- Naša odbrana. Posle prve četvrtine definitivno, jer smo dotad ušli malo ležerno moglo bi se reći... Oni su uzimali baš lake šuteve i igrali onako tečno kako oni graju. Kada smo to zaustavili, kada smo stegli odbranu videla se razlika. I u napadu smo tražili bolja rešenja, bolje šuteve, pogađali smo, i to je to.

Iako pobeda nije značila ništa za Top 8, značila je na samopouzdanju pred najbitniji deo sezone koji dolazi?

- Pa da, to, a i nekako ostaje neka žal što stvarno igramo dobro u poslednje vreme, pogotovo sa Kampacom. To izgleda stvarno dobro kada igramo odbranu. Da je bio tu, možda više malo, ko zna šta bi bilo ali drago mi je da igramo dobro i da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, pobeđujemo neke stvarno dobre ekipe i to je sigurno lepo.

Atmosfera je ponovo bila sjajna?

- Baš je bilo dobro, pogotovo kada su oni poveli i posle nekih odluka sudija, navijači su bili, onako, aktivirali su se tada. Bili su sa nama u utakmici i tačno se čula promena kada smo krenuli da se vraćamo. Bili su uz nas, dali su nam baš vetar u leđa, baš se osetilo. Super je bilo.

KK Crvena zvezda KK Olimpijakos Foto: MN Press

Poslednje četiri utakmice, četiri pobede, bile su slične zbog lošije prve deonice i boljeg nastavka do samog kraja.

- Danas se baš videlo da smo loše ušli u meč. U ranijim  mečevima je bilo ok, bilo je bolje. Možda nismo pogađali. Uvek je najbolje kada igrač bolje sa protokomvremena. To je možda i dobro kad je tako.

Gde Kampaco više doprinosi, u odbrani ili u napadu?

- Mislim, svuda, na svakoj je lopti i u napadu i u odbrani, na skoku, uzeo je i Falu loptu u jednoj situaciji u skoku. Tako da, dok je on na terenu, mislim da se baš vidi razlika i u oidbrani i u napadu.

Koliko znači ovakav Holand?

- Kako ne, nama je svaki igračl bitan pogotovo kada neki igrači nisu u ekipi kao Ben i Neda koji se polako vraća posle neke pauze. Stvarno nam je bitan svaki igrač. Znamo šta Džon može da uradi svaki put kad je na terenu, i to je danas uradio. Verovatno nisu bili spremni za njega.

(Telegraf.rs)

Video: Otac Luke Dončića za Telegraf: Ne znam kako da opišem ovu atmosferu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA