Oglasio se OFK Beograd posle istrage sumnjivog meča uz video: "Istražite i ovaj kriminalni penal Zemuna"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 10

Podigle su se tenzije u Srpskoj ligi Beograd

Nema mira u srpskom fudbalu, čak i u nižim rangovima. Jedno staro rivalstvo, između OFK Beograda i Zemuna, ponovo je oživljeno i dostiglo je razmere kao u slavno doba ovih klubova, kada su vodili bitke u elitnom rangu srpskog fudbala.

Od početka polusezone, nakon što je na Karaburmi došlo do promena na čelu kluba, iz Zemuna objavljuju saopštenja i žale se na utakmice koje OFK Beograd igra.

Sada je pokrenuta i zvanična istraga od strane Fudbalskog saveza Beograda, a utakmica koja je pod sumnjom je ona koju su odigrali OFK Beograd i Sinđelić na Karaburmi.

Zbog svega toga, oglasio se i OFK Beograd saopštenjem, u kojem su istakli da ih napadaju "fudbalski kvaziradnici", a posebno su udarili na Zemun i njihovog prvog čoveka, koga su označili kao inicijatora svega.

U prilog saopštenju OFK Beograd je objavio i video sa utakmice Zemun - Brodarac, gde su objavili momenat kada se Zemuncima svira penal, drugi na utakmici.

Zatražili su od FSB-a da se ispita i ovaj meč.

Saopštenje OFK Beograda prenosimo u celosti:

- Fudbalski klub OFК Beograd je ponosan na činjenicu da je za kratko vreme postao glavna meta kvazi fudbalskih radnika u Beogradu.

- O tome najbolje govori podatak da je Fudbalski savez Beograda na prijavu FК Zemun odnosno njihovog prvog čoveka Gavrila Kovačevića koji je ujedno i političar i predsednik opštine Zemun pokrenuo istragu našeg meča sa Sinđelićem.

- Radujemo se toj istrazi jer će se i zvanično pokazati da su svi pritisci lažni i neosnovani. Ali radujemo se tome jer će sada morati da se istražuju i druge utakmice, jer organi FSB dozvoljavaju da FК Zemun pobeđuje kriminalnim penalima kao sto je ovaj u prilogu.

- Sigurni smo da će predsednik FSB Marko Zdravković insistirati da se pokrene istraga po ovom pitanju, ali i zbog drugih radnji kao što su pritisci i pretnje od strane Gavrila Kovačevića i njegovih političkih saradnika na vodeće ljude Iskre, Torlaka, Borca, Brodarca u kojima se poziva na politički uticaj i preteći da će ga upotrebiti protiv njih ukoliko pruže otpor Zemunu.

- Znali smo da će OFК Beograd postati meta čim počne da se stabilizuje i ojačava, zato pripremljeno dočekujemo ove napade i uvereni smo da će se obiti o glavu zlonamernicima koji ih pokreću, nemoćni da na terenu ostvare svoje ciljeve.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by OFK BEOGRAD (@ofkbeograd1911)

Interesantno je da se na ovu objavu OFK Beograda javio i Zemun sa svog zvaničnog naloga i komentarisao je:

- Iskreno, čuli smo i bolja opravdanja - stoji u poruci kluba iz Gornje Varoši, na koju su kasnije nastavili da odgovaraju neki navijači OFK Beograda i da prozivaju Zemunce.

Trenutno je situacija na tabeli Srpske lige Beograd takva da je Zemun prvi sa 42 boda, OFK ima 39, a treća je Zvezdara koja ima 33, nakon što su joj oduzeti bodovi zbog jedne utakmice koja je bila pod istragom.

Kako trenutno stvari stoje, sve izvesnije je da bi prvaka mogao da odluči meč u Gornjoj Varoši između Zemuna i OFK Beograda, a ova utakmica bi vrlo verovatno mogla da bude proglašena mečom visokog rizika.

(Telegraf.rs)

Video: Plava unija ušla na tribinu na poluvremenu: Pale prozivke, pa zaletanje na Taurunum bojse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ba

    5. april 2023 | 09:55

    Vidí se Terzina škola nápad je najbolja odbrana😂

  • Pancevac

    5. april 2023 | 09:55

    Sve isti rukopis,kosarka ,odbojka fudbal.Ko vod ofka ..

  • sosi

    5. april 2023 | 11:03

    Ko ih vodi i finansira, biće još puno mućki sa OFK ove strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA