Uroš Trifunović: Diskretni junak velikog Partizanovog uspona i glavni razlog obrta protiv Cedevita Olimpije

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 12

Sjajna igra mladog košarkaša crno-belih polako počinje da bude prepoznata i među najvatrenijim navijačima

Nekada je potrebno da se dosta toga uklopi kako bi mašina počela da radi kako treba. Ekipa Partizana je idealan primer kako su kockice koje su na početku sezone bile u kompletnom rasulu na kraju uspele da se sjedine u jedan skladan deo, koji pobeđuje protivnike čak i onda kada ne ide, što na samom startu nije bio slučaj.

Polako je Željko Obradović uspevao da u ritam ubaci udarne igle u svom sastavu poput Kevina Pantera, Dantea Eksuma, Matijasa Lesora, a za to vreme je povremeno trpeo i kritike kako nedovoljno koristi domaće igrače u svom sastavu. Ali očigledno je da je trener Partizana vrlo dobro znao šta radi, jer je vremenom dobio još jedan čvrst šraf koji drži tim crno-belih na okupu.

A taj šraf je Uroš Trifunović. I sam često kritikovan kako ne doprinosi dovoljno i kako je "nesnađen" u igri na početku sezone, on je sada jedan od glavnih igrača tima, pogotovo u defanzivnim zadacima koje obavlja gotovo besprekorno. Obradović je posle neke od prethodnih utakmica na konferenciji za medije istakao da je baš on najvažniji deo ovog tima Partizana.

Nije to ni daleko od činjeničnog stanja. Jednostavno, Obradović sada u pravim momentima uvodi Trifu na teren, a ovaj mu svaki put uzvraća sve većom energijom. To su prepoznali i navijači na jučerašnjem meču protiv Cedevita Olimpije, gde je baš Uroševa borbenost preokrenula situaciju u poslednjoj četvrtini i zatvarala mnoge šuteve bekovima slovenačke ekipe, koji su bili potpuno "pogubljeni" u takvom rasporedu.

Pored veoma brzih ruku, Trifunović i dalje gaji svoj prepoznatljiv šut za tri poena, a baš jedna takva trojka je juče ponovo doprinela da Partizan trasira svoj put ka pobedi. Reći će neki da brojčano učinak ovog igrača nije preterano dobar, ali ima mnogo toga što se može videti samo golim okom, a što ne može biti upisano u statističke kolone.

Još je interesantnije na koji način je ovaj igrač sazrevao tokom sezone. Radom, trudom i zalaganjem. Znao je da je to jedini način da zavredi mesto u ovoj veoma kvalitetnoj ekipi koju crno-beli imaju na raspolaganju.

A tek idu oni najvažniji mečevi. Kod Uroša je ključ odbrane, ostaje samo da se vidi da li će pronaći katanac i za one najbolje rivale u završnici Evrolige i ABA lige.

Video: Au šta izvede Smailagić, kao Rasel Vestbruk nekada: Finta, pa brutalno zakucavanje iz piruete

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    27. mart 2023 | 19:33

    Smešan komentar,Trifunović je prosečan,lomata se i sve na neku silu,utreniran i plafon mu je neki tim u ABA ligi,pogodio trojku i ako je to merilo kvaliteta onda smo mi u problemu

  • pfc

    27. mart 2023 | 17:54

    sta pricate vi? pa pogl u evroligi poena koliko ima

  • Gg

    27. mart 2023 | 18:46

    Junak Ledej, čovek svaki put kad padne u napadu vuče za nogu protivnika i sapliće ga da ne može da ne može u kontru da ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA