Kalinić nije siguran da li će igrati na Mundobasketu: "Moraću prvo da pričam sa Pešićem i porodicom"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Nikola kaže da je sve teže kako godine odmiču

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Mundobasket koji se počevši od 25. avgusta ove godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu, a nema sumnje da selektor Svetislav Pešić očekuje da mu svi igrači budu na okupu za najveće i najvažnije takmičenje.

Pre četiri godine u Kini smo eliminisani u četvrtfinalu, tako da Orlovi zasigurno žele da poprave utisak, a pogotovo posle razočaravajućeg nastupa na Evrobasketu jesenas u Češkoj Republici i Nemačkoj.

Međutim, na Dalekom istoku potencijalno možemo biti bez jednog veoma važnog šrafa. U razgovoru za Sport Klub, Nikola Kalinić je istakao da nije baš najsigurniji da li će moći da pomogne Srbiji na Mundobasketu, pre svega zbog svog zdravstvenog stanja i što je sa godinama oporavak dosta teži.

- Iskreno da kažem, ne znam. Moraćemo da vidimo šta će se dešavati tokom leta. Sve je teže iz sezone u sezonu, osećam sve veći bol u mojim kolenima i Ahilovoj tetivi, kao i u leđima. Videćemo, pričaću sa selektorom, porodicom i prijateljima, pa ćemo videti šta je najbolja odluka - rekao je Kalinić.

Nikola ima punu 31 godinu, a ove će proslaviti i svoj 32. rođendan. U Barseloni ove godine ima sasvim korektnu ulogu.

- Sada obraćam dosta više pažnje na životni stil, ishranu, oporavak, san. To dolazi sa godinama i prirodno je da ste odgovorniji. Da sam bio ovakav kada sam imao 20 godina, ko zna šta bih sve postigao. Sada jedva da stignete da se oporavite od meča za tri dana, a ranije sam mogao da odigram još jednu utakmicu iste večeri - podvlači Nikola za Sport Klub.

Video: Nakon što je izvrteo Turke sad okreće ćevape i pljeske: Kalinić kao ludi roštiljdžija u Istanbulu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA