Evroliga objavila: Partizan ima jedan od najmlađih timova u takmičenju, Zvezda je u zlatnoj sredini

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Od crno-belih su mlađi samo Žalgiris, Baskonija i Alba iz Berlina

Preostalo je još samo pet rundi do kraja Evrolige. Crvena zvezda se nažalost već oprostila od borbe za Top 8 fazu, dok će Partizan imati lepe šanse da pred domaćom publikom u susretima sa Olimpijakosom, Realom, Barselonom i Panatinaikosom, kao i na gostovanju Monaku dođe do velikog uspeha.

Crno-belima u nekoj računici nedostaju još dva trijumfa kako bi došli do magične brojke od 18 pobeda, koja gotovo da garantuje učešće u razigravanju.

Ono što je posebno impresivno jeste da je Željko Obradović to uspeo da uradi sa jednim od najmlađih timova u čitavom takmičenju. Zapravo, prosek godina svih igrača koji su ove sezone nastupali za Partizan iznosi tek nešto iznad 27 godina, a samo tri ekipe nalaze se ispod crno-belih po ovom parametru.

U pitanju su Žalgiris i Baskonija, koji su direktni rivali Partizana u borbi za plej-of, kao i odavno prežaljena Alba iz Berlina, koja trenutno deli fenjer sa timom Asvela u Evroligi.

Ovom niskom proseku svakako doprinose mladi i talentovani igrači crno-belih poput Uroša Trifunovića, Tristana Vukčevića i Alena Smailagića. Svi oni imaju ispod 22 godine, što drastično spušta prosek u Željkovom taboru.

Interesantno je videti da se Zvezda nalazi u "zlatnoj" sredini ove tabele, pošto je prosek godina igrača sa Malog Kalemegdana negde iznad brojke od 29. Osam timova se nalazi ispod crveno-belih, dok je još devet ispred njih po ovom pokazatelju.

Može se reći da je to i poprilično očekivano. Dobar deo igrača koji se nalaze ove sezone u Zvezdinom dresu su uglavnom u svom primatu, između 26 i 32 godine, dok su nešto mlađi Filip Petrušev i Dalibor Ilić.

Ubedljivo najstariji tim ove sezone ima aktuelni šampion Anadolu Efes, gde je prosek godina skoro 32, što je podatak koji možda i može da objasni zbog čega u tekućoj godini nema sveže krvi u ekipi Ergina Atamana. Iza njih je Olimpija iz Milana sa prosekom iznad 30, a tu brojku su nadmašili još Barselona, Olimpijakos i Asvel.

RASPORED EKIPA PREMA STAROSTI U EVROLIGI

1. Anadolu Efes

2. Olimpija Milano

3. Barselona

4. Olimpijakos

5. Asvel

6. Virtus Bolonja

7. Real Madrid

8. Fenerbahče

9. Bajern Minhen

10. Crvena zvezda

11. Monako

12. Makabi Tel Aviv

13. Panatinaikos

14. Valensija

15. Partizan

16. Žalgiris

17. Baskonija

18. Alba Berlin

Video: Nova trojka Kampaca: Korak unazad, lopta u visokom luku uz zvuk sirene cepa mrežicu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matador

    20. mart 2023 | 14:47

    Limenke blizu top 8!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. mart 2023 | 14:54

    То можда Камерун има један од најмлађих...

  • Gola Istina

    20. mart 2023 | 15:46

    Kakvo je to merenje pa ti sto su najmladji ni neigraju, po tom sistemu uzmi bebu da igra i bices najmladji u takmicenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA