Baskonija se razgoropadila pred dolazak Zvezdi: Vanja i družina "uzeli skalp" Realu u Madridu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Bivši bek Partizana među najboljima u velikoj pobedi

Košarkaši Baskonije u velikom stilu završili su gostovanje u Madridu gde su odigrali još jednu sjajnu partiju ove sezone i porazili favorizovani domaći sastav rezultatom 95:88 u okviru domaćeg šampionata.

Tako je baskijski tim napravio dobru uvertiru pred evroligaško gostovanje Zvezdi (četvrtak) gde će im trijumf biti preko potreban kako bi se održali ispred nekolicine rivala u tesnoj borbi za Top 8 elitnog takmičenja.

Baskonija se uoči naredne runde Evrolige nalazi na osmoj poziciji sa učinkom 15-14, koliko ima i slabije plasirani Žalgiris. Partizan i Makabi imaju pobedu više.

Inače, ovo je bila četvrta pobeda Baskonije nad Realom u isto toliko mečeva ove sezone. Očigledno je da Baskijcima prija Kraljevski klub.

Do velike pobede u Madridu Baskonija je stigla uprkos zaostatku od 12 poena posle prve deonice, bilo je i 14 razliek u nekoliko navrata, ali je minus počeo da se topi negde pred kraj treće deonice kada su gosti polako počeli da hvataju dobar napadački ritam.

U trećoj četvrtini vodila se egal borba, s tim da su gosti duže bili u vođstvu, da bi u periodu odluke, u vrlo neizvesnoj završnici, Baskijci bili bolji, precizniji, sa boljim rešenjima, a kao junak je isplivao Rokas Gedraitis sa pet vezanih poena kada se rezultat lomio.

Sjajan je bio i naš Vanja Marinković sa 15 poena.

Hauard je bio najefikasniji sa 19, dok je Hejdeger dao 16.

Kod Reala Dek je doneo 21 poen, Mus je imao 15, Tavares 12...

Baskonija u Beograd na megdan Zvezdi stiže sa liderske pozicije u Španiji koju, doduše, sada deli sa najvećim španskim timovima Realom i Barsom. Sva tri tima imaju skor 19-4.

Video: Zvezda se ispucavala za 3 poena, ali je ipak prekinula crni niz u ABA ligi: Studenti pali u Beogradu

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA