Kraljevčanke preko Zvezde žele do Kupa Srbije

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Četiri najbolje ekipe boriće se za trofej Kupa u Nišu

Ovog vikenda, tačnije od nedelje do ponedeljka u Nišu se igra završnica Kupa "Milana Cige Vasojevića" za košarkašice. Prvo polufinale je u nedelju, 19. marta od 17:30 i tada igraju Art Basket i Partizan, a od 20 sati se sastaju branilac Kupa, Crvena zvezda i Kraljevo. Ove dve ekipe su ujedno i najbolje ove sezone jer dele prvo mesto na tabeli šampionata.

Finale je u ponedeljak, 20. marta od 20 sati.

Od 2006. godine najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Crvena zvezda ima četiri Kupa, Partizan tri, a Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket po jednom. Titulu brani Zvezda koja je slavila prošle godine u Nišu.

- Kao i uvek, dolazimo sa najvećim ambicijama na Kup. Izvukli smo Zvezdu, sjajnu ekipu. Koliko je utakmica ozbiljna i koliko će biti teška govore i naše pozicije na tabeli.

- Međusobni skor nam je 1:1 ove sezone. Ali, kako smo jednom osvojili isti ovaj Kup, naravno da možemo opet. Sve ekipe su sigurno došle ovde da pobede. Imamo sjajnu enegriju u ekipi i nadamo se najboljem - kaže Tatjana Živanović, sportski direktor Kraljevčanki i dodaje:

- Nakon toga nas čeka play off gde imamo prednost domaćeg terena protiv Art basketa, i već sada znamo da čemo oboriti sve rekorde gledanosti što se tiče ženske košarke. Kraljevo je grad košarke i uživamo maksimalnu podšku naših sugrađana. Takođe, i na Kupu u Nišu će ih biti dosta. Pa neka najbolji pobedi -istakla je Tatjana.

Video: Šampionke Evrope podižu pehar: Pogledajte slavlje srpskih košarkašica sa navijačima

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tarabaraba

    19. mart 2023 | 00:44

    Kraljevo izvlače Gobeljić i Brajković, bez njih su prosek. Živanović u tripu da je Kraljevo najjače, dobiće od zvezde po turu 15-20 razlike, a u domaćoj ligi im neće pomoći prednost domaćeg terena, pošto će ih Art basket bez problema savladati 0:2 u seriji. Neće videti nijednog finala. Art basketu ide kup, zvezdi liga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA