Zvezda od osvajanja Kupa upisala samo jednu pobedu, a problem je Lazarević?!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 19

Kritike na račun najboljeg defanzivca su poslednje čime bi trebalo da se bave navijači crveno-belih u momentu kada ništa drugo ne funkcioniše kako bi trebalo

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su zaista odličnu partiju protiv Barselone u Kataloniji ali ni to nije bilo dovoljno da se prekine crni niz ABA šampiona koji traje još od osvajanja Kupa Radivoja Koraća. Tada je ekipa Duška Ivanovića na spektakularan način potukla večitog rivala, potom i Megu u finalu, za novi "Žućkov" trofej, međutim od tada se crveno-beli nalaze u totalnoj zoni sumraka iz koje se ne nazire izlaz.

Tačno mesec dana posle Kup finala, Zvezda je pobedila samo jednom u sedam utakmica!

Redom su crveno-bele u tom kritičnom periodu pobeđivali Alba, Bajern, Cibona, Panatinaikos, Partizan i na kraju ove serije Barselona, a jedini trijumf bio je onaj protiv desetkovanog Efesa u Pioniru kada se javila iskra nade da se može do čuda u Evroligi.

No, na veliku žalost crveno-belog navijačkog korpusa, Top 8 će i ove sezone ostati samo u maštanjima armije Zvezdinih navijača.

Krivci su, dakle, isključivo na Malom Kalemegdanu i nigde drugde ih ne treba tražiti i to je jednostavno tako.

Za silna posrtanja u poslednje vreme, naravno, odgovornost leži na svima, najveća je na treneru koji je, izgleda, negde zagubio čarobni štapić kojim je uvek pronalazio put do pobeda pre ovog crnog niza, a dabome da veliki deo krivice snosi i kompletna ekipa koja je pogubila konce. Primetna je i pojačana kritika (da li i opravdana?) na određene pojedince posle poraza od Barsleone, konkretno na Stefana Lazarevića, pazite sad - zbog promašaja na laganom polaganju pri rezultatu 77:75 za Barsu u samoj završnici.

Da, jeste, mogla je tada Zvezda dodatno da zakomplikuje Barsi situaciju i da sebi uveća šanse za pobedu, ali ostaje veliko pitanje da li bi sve bilo drugačije nego što je bilo, i da je Stefan poentirao?

Kampaco je u Barsleoni igrao praktično sam i teško da bi Zvezda mogla da izvuče neku ćar u preostalom vremenu protiv zvezda katalonskog tima.

Da li neko zaista misli da bi mnogo toga bilo drugačije po crveno-bele u Kataloniji i da je Lazarević bio uspešniji?

Ništa se krucijalno ne bi promenilo i da je Zvezda odnela pobedu, jer je svoje šanse za Top 8 prokockala i pre meča sa Barsom.

Navijači, ipak, ne praštaju. Već viđen scenario. Usledio je talas uvreda za košarkaša koji možda nije poenterska mašina, ali zar to ne beše dečko kojeg su navijači u više navrata slavili zbog svoje srčanosti, defanzivnih poteza, borbe i davanja celog sebe za tim, za rezultat. Zar to nije onaj isti Lazarević koji ide glavom tamo gde drugi ne idu ni rukama, ni nogama?

Kratko sećanje je i ovog puta prevladalo, pa je Lazarević "najveći krivac" za još jedan poraz u nizu. Pošteno je, ipak, reći da je Stefan najmanji problem u situaciji koja je snašla Zvezdu.

Šta je sa Raduljicom i gde je njegov doprinos, čemu služi u ovom timu? Gde je nestao Holand i kakva je njegova uloga? Mnogo je još otvorenih pitanja kako, zašto i ko je kriv.

A ima malo i do posrnulog Vildoze, do trenera Ivanovića, do Nedovića, Bentila, ostalih...

Kad bi mnogi imali energiju i srce sa kojom Lazarević nastupa svaku utakmicu možda bi i rezultati bili bolji nego što su ovi do sada bili.

Video: Jaka izjava Duška Ivanovića: Najvažniji mi je osećaj da ćemo ih pobediti, a to i Partizan zna

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    18. mart 2023 | 12:00

    Pa nije košarka MMA ili boks pa da ide glavom tamo gde neko ne bi ..kakve floskule koje nemaju nikakvu težinu. Dečko je dobar kao osoba ali ne da nema kvalitet ili znanje za Evroligu nego je upitan i za neka druga takmičenja ..Nije samo on , tu je puno polu igrača i to je godinama problem. Kampaco je jednostavno neka druga dimenzija i nema sa kim da igra to se videlo puno puta , na žalost. Treba biti iskren i realan i reći da sem Kampaca u Zvezdi na Euroliga nivou kroz sezonu mogu da igraju samo on , Luka Mitrović, Petrusev , Nedović ( kada je fit ) i Vildoza kada je u viknkli uz rad sa psihologom i Bentil kao back up igrač. Niko više nema taj kvalitet. Ovo ostalo su svi dobri igrači ali u nivou Eurokupa i back up igrači , jednostavno sa njima i sledeće godine niste se neće dogoditi pa da dodje i Jokić ili ko god .. Mnogo 1 i 2 bez pravog krila i stamenih centara nije ni čudno gde smo opet ove sezone ..Ti u rosteru od 12-13 igrača imaš 8-9 bekova & šutera i polu krila .. neverovatno ko god je radio roster ove i prošlih sezona kao da se ne bavi košarkom. Gledaš šta radi Nikola Ivanović kroz sezonu i pitaš se da li moguće da igra gde igra ..22 sekunde drži loptu i ništa .. Dobrić isto , ubode neke trojke ali sve je to nedovoljno ,ti kada god ko šutne si više siguran da će da promaši ili da ..Martin limitiran, Holland je cirkus , Kuzmić ne može više , Marković strašan igrač čovek trudi ali je već u godinama ne može više vidi se iz aviona .. Raduljica ??? Ilić ??!! Lazić isto u godinama ali ima više energije nego ceo tim zajedno .. Govorim košarkaški samo i realno i onda je i dobro gde jesmo ..ali ostaje žal za unakaženom sezonom opet i samo zbog loših odabira i svega ostalog ,a to je samo i samo na predsedniku kluba i menadžmentu koju je očigledno očajan...Lep Vikend svima!

  • Vapaj

    18. mart 2023 | 10:48

    Pa to im je najvazniji trofej. Rizikovali su top 8. Nisu se primali na final eight🤣🤣🤣🤣🤣🔨🔨🔨

  • LL

    18. mart 2023 | 11:26

    "Šta je sa Raduljicom i gde je njegov doprinos, čemu služi u ovom timu? Gde je nestao Holand i kakva je njegova uloga?" Evo otklonicu vam nedoumicu, Raduljica i Holand ne mogu biti krivci jer ne igraju, a Lazarevic kog proglasavate najboljim defanzivcem ne znam gde, je u defanzovi samo manje los nego u napadu, inace su ga i sinoc okretali kao na ringispilu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA