Partizan na dve pobede od gotovo sigurne Top 8 faze Evrolige: Evo šta je potrebno kako bi ostvarili snove

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 66

S obzirom na to da se u narednim kolima međusobno ukrštaju direktni rivali crno-belih, računica je jasna

Partizan je napravio veliki posao u Turskoj i to je sada i više nego jasno. Pobedom protiv Anadolu Efesa (84:97), crno-beli ne samo da su stekli prednost u odnosu na turski tim u međusobnom skoru, nego su došli do 16. pobede u sezoni i stali na dve od magične brojke od 18, koja je prema nekim projekcijama potrebna kako bi se plasirali u Top 8 fazu takmičenja. Sve preko toga donosi siguran plej-of.

Već od pre nekoliko sedmica je postalo i više nego jasno da timovi sa skorom 17-17 neće moći mirno da spavaju i da se nadaju plasmanu u plej-of, već da će lestvica biti dodatno podignuta. A crno-beli su sada vrlo blizu da je uhvate u svoje ruke.

Pre početka 29. kola, imali smo četiri ekipe koje su imale skor 15-13. Pored Partizana bili su to još Baskonija, Makabi i Žalgiris. Prva dvojka se međusobno sastaje u Izraelu, a Litvanci su pred sobom imali Olimpijakos u Kaunasu i izgubili su u dramatičnoj završnici košem Saše Vezenkova na sedam sekundi do kraja.

To će reći da crno-beli nakon ove večeri imaju sigurno po pobedu više u odnosu na Litvance i još jedan od pomenuta dva tima, a do kraja je preostalo još pet rundi u najboljem klupskom košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu.

Do kraja sezone, Partizan će se sastati sa ekipama Olimpijakosa, Barselone i Reala na domaćem terenu, potom Monakom u gostima, a za kraj ih čeka još Panatinaikos u sasvim sigurno krcatoj "Štark Areni".

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Šta kaže raspored ostalih rivala? Žalgiris u najnepovoljnijem položaju, Zvezda može da "pomogne" oko Baskonije

Treba obratiti pažnju i na raspored preostalih rivala u borbi za Top 8 fazu. Makabi do kraja ima gostovanje Asvelu, potom dočekuje Virtus i Olimpiju Milano, a za kraj ide na noge Žalgirisu i igra sa Realom kod kuće.

Kada je reč o Baskoniji, ovde bi Crvena zvezda mogla da odradi dobar deo posla za crno-bele, jer sledeće nedelje španski tim stiže u Beograd, potom igra sa Albom i Fenerom kod kuće, kao i sa Asvelom, da bi za kraj gostovao Olimpijakosu.

A Žalgiris od preostalih rivala ima teško gostovanje Fenerbahčeu, potom dočekuje Monako i Valensiju, kao i Makabi, a na kraju gostuje Bajernu.

Jasno je da je Partizanu dovoljno da samo jedan od pomenuta tri dirketna rivala "zaređa" sa porazima, a da crno-beli do kraja upišu barem dve pobede, kako bi i gotovo izvesno otišao u plej-of.

Video: Imamo brkove i pobeđujemo, navijačima baš znači: Papapetru o sujeverju, Top 8, derbiju sa Zvezdom

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA