Pobedili Zvezdu i pomogli Partizanu, sad stupili u štrajk: Košarkaši Cibone nisu primili platu u ovoj sezoni!

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Veliki udarac za slavni klub iz Zagreba, čini se kao da su oni najgori dani ponovo aktuelni

Jedno od najvećih čuda u ovogodišnjem izdanju ABA lige jeste pobeda Cibone protiv Crvene zvezde u Zagrebu sa 85:81, čime su ekipu sa Malog Kalemegdana udaljili od prvog mesta na kraju regularnog takmičenja. Ipak, čini se kao da bajka "Vukova" nije baš ona sa srećnim krajem, pošto su igrači stupili u štrajk.

Cibona je još pre početka sezone imala dosta problema sa finansijama, bilo je pravo pitanje da li će se uopšte i takmičiti u ABA ligi, novac je prikupljen i oni su zaigrali. Skromniji roster, skromnije plate i sve je moglo da krene sa igrom.

Tokom sezone su imali nekoliko dosta dobrih rezultata, ali, kako Germanijak tvrdi, košarkaši i stručni štab kluba nisu dobili niti jednu platu od početka sezone. Iako je uprava najavila da će deo biti isplaćeni tokom februara i marta, novca nije bilo, a igrači su stupili u štrajk zajedno sa trenerom Josipom Sesarom.

Čak iako situacija deluje alarmantno, ovaj list iz Hrvatske navodi kako jće novac od Grada Zagreba stići krajem marta ili najkasnije početkom aprila meseca, pa da će samim tim i igrači biti plaćeni. No, do tada ima dosta vremena, ali ono što je nepoznanica jeste pitanje - da li će se odigrati meč protiv Cedevita Olimpije.

Srce i duh možda jesu bogati nakon pobede nad Zvezdom, nad evroligašem, ali to ne donosi hleb na sto na kraju dana.

Video: Sumorna lica Nedovića i Kampaca sve govore o sunovratu Zvezde u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    15. mart 2023 | 19:14

    Zasto im limeni i rumeni ne daju neki evric ako im ostalo nesto.Da im nije Cibone ne bi bili prvi toliko su nezahvalni.Sad jos ima da ispadne kako veliki zoc zasluzan za prvo mesto u aba ligi.

  • Šef

    15. mart 2023 | 20:31

    Svi koji šuruju sa "institucionalno" posrnulim klubom, prođu kao zagrebaćki plavi! Dobili po glavi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA