Kako je Lesor gubio živce protiv Zvezde? Ima "pik" na Petruševa, od grudve u glavu do pesničenja u Areni

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 14

Francuz je ove sezone glavni akter brojnih incidenata

Košarkaš Partizana Matijas Lesor bio je najaktivniji košarkaš na derbiju sa Crvenom zvezdom, i to bukvalno, pošto je doprineo pobedi svog tima impresivnim učinkom, ali je, sa druge strane, pokvario utisak svojim nesportskim potezima. 

Naime, u meču odigranom ovog ponedeljka u okviru 21. kola ABA lige, Francuz je postigao 27 poena, uz osam skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Ovakav učinak doneo mu je titulu MVP-a celog kola regionalnog takmičenja. Ali, umesto o poenima i atraktivnim potezima, košarkaška tema broj jedan jeste njegov učinak "van terena".

Na samom kraju meča Francuz je "izgubio živce", a onda udario pesnicom Filipa Petruševa. Usledila je reakcija Željka Obradovića na konferenciji za medije, koji je žustro osudio ponašanje svog košarkaša, dok su saopštenjima reagovali i Crvena zvezda i Partizan. Dan kasnije oglasio se i košarkaš, kao i crveno-beli koj su najavili tužbu.

Video: Usporeni snimak početka sukoba Lesora i Petruševa: Zvezdin košarkaš ga nije prvi udario

"Glavno jelo" i "zakucavanje" Petruševa

Ovakav epilog celog događaja ima pozadinu sa početka sezone kada su izbile prve varnice između dvojice košarkaša. Početak tenzija datira od decembra kada je odigran derbi u Evroligi. Tada je Lesor posle pobede nad ekipom Budućnosti istakao:

- Pobeda protiv Budućnosti neće nam značiti apsolutno ništa, ako ne ponovimo isto protiv Zvezde. Sada smo imali predjelo, ali ono glavno dolazi na meniju u četvrtak - rekao je Lesor za Mozzart Sport.

Grudva, zakucavanje pa sporna fotografija

Ispostavilo se da je Lesoru "glavno jelo" izmaklo u prvom evroligaškom derbiju jer su crveno-beli slavili u Areni pred navijačima crno-belih 76:73. Ali, samo mesec dana kasnije, Partizan je uzvratio pobedom u Pioniru 79:78, a tenzije, napetost i nervoza nije izostala.

Da i taj derbi, odigran krajem januara ne prođe bez incidenata, pobrinuli su se Zvezdini navijači, koji su iskoristili sneg koji je tog dana padao i grudvom pogodili u glavu Lesora koji je u tom momentu ulazio u halu. Lesor se zbunio, krenuo je ka njima, ali je ubrzo shvatio o čemu se radi, pa je samo produžio dalje.

Posle ovakvog uvoda, na samom meču, vrlo važnu ulogu odigrao je upravo Lesor . On je pod košem doneo crno-belima ključnu prednost, a konstantno je bio u duelima sa Filipom Petruševim. U jednom momentu, Matijas se sjajno okrenuo i tako izbacio Filipa iz odbrane, posle čega je zakucao preko njega i ostavio ga na posteru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Samo tri dana kasnije, posle meča sa Asvelom, Lesor se fotografiše kod navijača pored uvredljive zastavena kojoj Francuz kao trofej drži "kapitalan ulov" Kalinića i Petruševa, što je aluzija na njegova sjajna zakucavanja pored ove dvojice Zvezdinih igrača. Međutim, u dnu zastave je bila i poruka vulgarne sadržine koju Lesor, kako je kasnije objasnio, nije video pa je dan posle govorio na tu temu.

- Mislio sam da su to samo navijači koji mi pokazuju ljubav. Nisam znao šta onaj transparent znači jer je to nešto što navijači rade van terena, njima je to zanimljivo i sa moje strane je to bila slika dvojice protivničkih igrača pa nisam baš skapirao kako to vređa Crvenu zvezdu i dvojicu igrača jer sam mislio da je to nešto što se desilo na terenu - objasnio je Lesor, prenosi B92.

Haos u Kupu

Sredina februara bila je rezervisana za Kup Radivoja Koraća u kojem su se ponovo sreli Zvezda i Partizan, i to, u polufinalu. Crveno-beli su slavili 83:75, a ponovo je od početka do kraja duel obilovao preokretima, ali i prekidima.

Tako, na 43 sekunde do kraja, pri rezultatu 82:73 za crveno-bele, centar Partizana, Matijas Lesor, je "pogubio živce" posle duela sa Kampacom, posle kojeg je dobio petu ličnu grešku. Tako, nezadovoljan odlukom sudija, prvo se verbalno, a onda, umalo i fizički sukobio sa Vildozom i Lukom Mitrovićem, koji je pokušao da ga razdvoji. Na svu sreću, svi su bili pribrani i smirili visokog centra, pa je meč završen.

Video: Igrači sprečili tuču u poslednjem minutu: Lesor pogubio živce pa nasrnuo na košarkaše Zvezde

Novo objašnjenje

Posle najnovijeg gafa Francuza u meču, u kojem je bio najefikasniji i najbolji košarkaš u timu, ali i "najnaelektrisaniji", usledilo je novo objašnjenje igrača posle udaranja Petruševa.

- Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima - zaključio je Lesor.

Ono što je sigurno, centar crno-belih uspeo je da izraste u miljenika navijača sa kojima burno proslavlja svaku pobedu. Takođe, na trerenu igra, možda, i najbolju sezonu karijere i dominira u ABA ligi, kao i u Evroligi.

Ipak, "zaletanje" na klupu Zvezde iz derbija prošle sezone, kao i gafovi i incidenti u kojima učestvuje ove godine ne pomažu da "epitet" najboljeg sportiste zasluži i van terena. Takođe, treba podsetiti i na njegov sukob iz perioda kada je nastupao za Monako, kada je na srpskom psovao protivnike iz Budućnosti.

Čini se kao da Lesor ipak nije čovek koji je "prvi put" u nekakvoj vrsti sukoba na terenu ili van njega.

Video: Ovako se Željko Obradović izvinio Petruševu zbog napada Lesora

(Telergaf.rs)

Video: Čukarički izvukao bod u 85 minutu protiv Radničkog iz Kragujevca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorila 🦍

    14. mart 2023 | 22:02

    Zvezda je juce bila Lesorovo glavno jelo. Sto se tice Petruseva provociro je Zagorca, Rida, Lesora, davao cudne kometare o reprezentaciji... cudan momak. Pritom se deklarisao kao navijac Partizana, a na pocetku sezone otisao u zvezdu. Fali tu koja daska.

  • Zeka

    14. mart 2023 | 22:11

    Pa leči čovek kompkekse, ništa nije osvojio, i onda kad se pobedi Zvezda kao da je osvojio evroligu.

  • sasa

    14. mart 2023 | 21:59

    On je zavrsio sa kosarkom u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA