Partizan i Zvezda igraju derbi za prvo mesto ABA lige

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 19

Duel je na programu od 20.30 časova

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras u 20.30 časova derbi meč 21. kola regionalne ABA lige, a pobednik će sasvim sigurno obezbediti prvo mesto na tabeli pred doigravanje!

Partizan je prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 18 pobeda i dva poraza, dok je Crvena zvezda druga sa 17 trijumfa i dva poraza, uz meč manje crveno-belih. U prvom ovosezonskom derbi meču u regionalnoj ligi slavila je Crvena zvezda 90:74.

Beogradski "večiti rivali" su ove sezone odigrali četiri meča u svim takmičenjima, a Crvena zvezda vodi 3:1 u pobedama.

- Usred svega ovoga što igramo u Evroligi došla je i ta utakmica. Izuzetno je važna i za nas i za Crvenu zvezdu. Znamo koliki je ulog i probali smo da se spremimo na najbolji mogući način. Videćemo kako će to da izgleda. Još jednom, poziv navijačima za fer i sportsko navijanje. Važnost utakmice je velika, da budu pravi kao što su bili tokom cele sezone - rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča.

Nemanja Nedović, Uroš Trifunović Foto: Marko Jovanović

Pobednik ovog duela najverovatnije će zauzeti prvo mesto na kraju regularnog dela sezone i imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

- Igramo protiv ekipe koja igra jako dobro, ovo nam je već peti duel ove sezone i poznajemo se sada već jako dobro. Kompletni su, i jasno je da nas očekuje utakmica u kojoj želimo da odigramo dobro, a koja će najverovatnije odlučivati o prvom mestu pred doigravanje u regionalnoj ligi - izjavio je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Utakmicu će suditi Hrvati Tomislav Hordov i Luka Kardum i Slovenac Milan Nedović.

(Telegraf.rs)

Video: Tekstilac sa penala došao do izjednačenja protiv Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Sivac

    13. mart 2023 | 10:41

    Opet greska,Partizan i Fmp igraju!

  • Lakirana cipelica

    13. mart 2023 | 11:01

    Samo da bude sve fer i posteno, da bude lepa kosarka i sportsko navijanje. A za ostalo se zna, partizan gazi komsinicu sa pola gasa

  • Zulender 2

    13. mart 2023 | 10:26

    Ne igraju partizan i Zvezda, nego igokea dodik - Zvezda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA