Snažni Gudurić i Bjelica dobili okršaj protiv Mirotića i Kalinića: Fenerbahče srušio Barsu za 4. mesto!

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Gledali smo svojevrstan okršaj igrača sa ovih prostora

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Barselonu u velikom derbiju 28. kola Evrolige, čime su uspeli da preteknu Monako i vrate se na 4. mesto na tabeli najboljeg klupskog takmičenja - 81:73.

Gledali smo veoma kvalitetnu utakmicu u kojoj je Barsa krenula furiozno, dobila prvu četvrtinu sa 12 razlike, da bi nakon toga Fener ušao u brzinu i do kraja dobio svaku pojedinačnu deonicu za preokret.

Razlika je prešla na stranu Fenerbahčea postepeno krajem treće četvrtine, da bi potom narasla i do dvocifrenog nivoa pred sam kraj utakmice.

Dominirali su igrači sa naših prostora, a pre svega iz naše zemlje. Tako su za Fener uzdignutih ruku sa terena izašli maestralni Marko Gudurić, koji je upisao novu odličnu partiju u Evroligi postigavši 15 poena uz četiri skoka, dok je Nemanja Bjelica stao na tri poena uz skok i dve asistencije.

Partizan Fenerbahče Košarka Evroliga Foto: Mileta Mirčetić

U timu Barselone, sasvim očekivano je blistao Nikola Mirotić, koji je ubacio 17 poena, a na sve to je imao pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. Slično vreme na terenu proveo je Nikola Kalinić koji je ubacio osam poena uz po dve uhvaćene i podeljene lopte saigračima.

Moraju se istaći i partije Džonatana Motlija za Fenerbahče koji je postigao 16 poena, kao i Tomaša Satoranskog za Barsu koji je stao na 14 poena uz četiri asistencije.

Kao što smo naglasili, Fenerbahče je ovom pobedom došao do četvrtog mesta na tabeli uz šansu da dođe i do trećeg, ako bude pobedio Olimpiju u odloženom meču zbog stravičnog zemljotresa u Turskoj.

EVROLIGA - 28. KOLO

Četvrtak

Alba Berlin - Virtus Bolonja 74:96

Žalgiris Kaunas - Asvel Lion-Vilerban 85:67

Olimpijakos - Bajern Minhen 102:74

Olimpija Milano - Partizan 76:62

Real Madrid - Valensija 95:91

Petak

Anadolu Efes - Makabi Tel Aviv 64:86

Fenerbahče - Barselona 81:73

Panatinaikos - Crvena zvezda (20.00)

Baskonija - Monako (20.30)

Video: Bivši fudbaler Zvezde bodri košarkaše u Minhenu: Navijamo do kraja i nadamo se ulasku u Top 8

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA