Zlatibor u plej-ofu ABA 2 lige! Čajetinci "prkose" sistemu, pokušavaju i drugu godinu u nizu da osvoje titulu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dva kola pre kraja, srpski tim se domogao završnice

Pobedom protiv Sutjeske iz Nikšića u dvorani "Pecara", košarkaši Zlatibora osigurali su plasman u plej-of fazu ABA 2 lige, gde će ponovo pokušati da se domognu titule, baš kao što su to učinili prošle godine u Skoplju - 78:88.

Tada su zbog problematičnih pravila, koja brane da Srbija ima više od pet predstavnika u najvišem rangu takmičenja, Čajetinci morali da igraju baraž, iako propozicije kažu da šampion treba direktno da ide u viši rang takmičenja. Tamo su potom poraženi od Borca iz Čačka.

Ali ove sezone Zlatibor ponovo prkosi svemu i želi da pokaže da prošlogodišnja titula nije bila slučajnost. Ovoga puta će u Domžalama tražiti svoj put ka ABA ligi, pošto je Helios obezbedio prvo mesto i biće domaćin završnog turnira.

Zlatiborci će se do kraja boriti za to da se zadrže na drugom mestu na tabeli u preostala dva kola u kojima se sastaju sa Sparsima iz Sarajeva, koji nemaju nikakve šanse da se domognu završnice i nalaze se na poslednjem mestu na tabeli, kao i Krkom, koja je direktan konkurent i takođe ima skor 8-3 kao i Čajetinci.

Pobedu ekipi Zlatibora danas doneli su iskusni Brano Đukanović, koji je ubacio 21 poen uz pet skokova i jednu asistenciju, a pratio ga je isto tako prekaljeni Nemanja Protić sa poenom manje uz četiri uhvaćene i sedam podeljenih lopti saigračima. Dvocifreni su bili još Sandi Grubelič sa 13 poena i Milić Starovlah sa 10 poena. U timu Sutjeske su ispred ostalih sa po 17 poena bili Miloš Popović i Miloš Vujović.

Srbija bi mogla da ima dva predstavnika u plej-ofu, ako Sloga u završna dva kola uspe da se izbori za dobre rezultate protiv Pelistera i upravo protiv Sutjeske, koju je Zlatibor danas savladao.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA