Duh Nikole Jokića ušao u 20-godišnjeg Australijanca: Gidijev tripl-dabl jači od Karijevog rafala trojki

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vrhunska partija momka koji može mnogo

Košarkaši Oklahome Tander porazili su šampione NBA lige Golden Stejt Vorirorse rezultatom 128:120 i nastavili borbu za plasman u doigravanje.

Centralne figure utakmice bili su Stef Kari sa jedne, te Šaj Glidžus-Aleksander i senzacionalni Džoš Gidi na drugoj strani mada je pošteno reći da je još veliki broj igrača na obe strane dao dobar dopronos da meč bude više nego uzbudljiv i dinamičan.

Stef Kari je bio prava napast za odbranu domaćeg tima, ubacio je čak 10 trojki iz 16 pokušaja, ukupno je išao do 40 poena, imao je jaku podršku u Kumingi (21p) i Tompsonu (23), ali je Oklahoma ovog puta imala jače adute.

Standardno, lidersku palicu držao je Glidžus-Aleksander sa 33 poena i bio je jedan od sedmorice igrača domaćeg tima sa dvocifrenim košgeterskim učinakom.

Fenomenalnu partiju, u stilu Nikole Jokića, odigrao je 20-godišnji krilni centar Tandera Džoš Gidi čija je ol-raund partija sve oduševila. Australijanac je meč završio sa 17 poena, 11 skokova i čak 17 asistencija i time je postao najmlađi igrač u istoriji najjače lige sa tripl-dablom u koji je ugradio 15+ produktivnih dodavanja.

Ovo je jedno od njih.

Vrlo važan doprinos pobedi dali su i Dario Šarić sa 14 poena, Dieng sa 11, Dort sa 18, Vilijams sa 15 poena. 

- Oni stalno pogađaju, to tako izgleda lako kad oni to rade - rekao je o borbi sa šuterima Voriorsa sjajni Gidi, pa dodao:

- Mislim, samo sam igrao na pravi način i, znate, 17 asistencija zvuči sjajno, ali moram dati mnogo zasluga svojim saigračima. Bili su mnogo puta večeras na pravom mestu. Ubacili su neke važne šuteve, ubacili i neke teške - dodao je Gidi, kome je ovo bio sedmi tripl-dabl u karijeri i treći ove sezone.

Oklahoma je u psolednjoj deonici imala i 15 poena prednosti, međutim, Voriorsi su konstantno nadirali i topili razliku da bi u jednom momentu došli do prilike da uvedu meč u totalnu dramu. Naime, pri rezultatu 135:128 na 47 sekundi pre kraja, Karijev šut za tri poena je izblokiran i isprva se učinilo da je u pitanju bio prekršaj. Međutim, ponovljeni snimak je pokazao da je blokada bila regularna tako da je time propala poslednja šansa da se gosti vrate u život.

Golden Stejt ostaje na šestoj poziciji Zapada, ali mu opasno prete Minesota i Klipersi, dok je Oklahoma trenutno na 11. poziciji ali je maltene uz rame Lejkersima i Nju Orleansu koji su na dve pozicije ispred. Biće ovo krajnje neizvesna borba za doigravanje.

Rezultati

Detroit - Vašington 117:119

Orlando - Milvoki 123:134

Minesota - Filadelfija 94:117

Njujork - Šarlot 105:112

Hjuston - Bruklin 96:118

Oklahoma - Golden Stejt 128:120

Dalas - Juta 120:116

Los Anđeles Lejkers - Memfis 112:103

Video: Jokiću nema ravnog: Uhvaćena lopta u odbrani, pa pirueta za koš iz mrtvog ugla

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA