Evo šta je potrebno Partizanu da i matematički osigura Top 8 Evrolige

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 24

Ne baš dobar raspored, ali je poznato šta im treba

Košarkaši Partizana su upisali novu pobedu u Evroligi, svoju 15. u 27. kolu Evrolige protiv Virtusa u Bolonji - 88:79. Ovom pobedom su crno-beli i napravili korak ka plasmanu u TOP 8 fazu, ali, čak iako su na dobrom putu ta trka još nije gotova, jer nekoliko metara nedostaje do cilja.

Kao što je gorenavedeno, Partizan je došao do svoje 15. pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a do kraja regularnog takmičenja je ostalo još sedam utakmica. Sedam teških utakmica. Kako za Partizan, tako i za ostatak timova koji želi da se na kraju nađe u Kaunasu.

Ukoliko je suditi prema prethodnoj sezoni, ekipe su sa 17 pobeda ulazile u TOP 8, međutim, jasno je svima da ova sezona dosta odstupa od "normalne", da je dosta ujednačenije i dosta zahtevnija. Međutim, ako je suditi prema dosadašnjem toku sezone, kao i prema rezultatima ostalih - 18 pobeda će biti sasvim dovoljno za plasman u TOP 8.

Partizanov raspored i koliko je moguće zabeležiti tri pobede u sedam kola?

Partizan je na dobrom, štaviše, odličnom putu da se nađe među osam najboljih ekipa u Evropi. Matematički gledano, potrebno je tri pobede u sedam kola, ali u isto vreme treba pratiti dešavanja ostalih klubova i njihove rezultate. Za početak, izuzetno težak meč će Partizan imati u Evroligi protiv Milana, u okviru ovog duplog kola.

Ekipa Milana predvođena Šabazom Nejpirom beleži sjajne rezultate i trenutno je na šest uzastopnih pobeda. Potom, Partizanu sledi i meč sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, posle kog će putovati u Tursku na megdan Efesu, koji su već savladali na svom terenu.

Naravno, pre njihovog duela sa Efesom, crno-beli će pažljivo posmatrati i duel ovog kluba i Crvene zvezde, gde će se uzdati da njihov najveći rival dođe do pobede radi njihove "mirnije" budućnosti.

Odmah zatim ide i meč protiv Budućnosti u Podgorici, pa potom i Olimpijakos kod kuće. Za kraj ovog "paklenog" marta, dolaze u Beograd Cedevita Olimpija u okviru ABA lige, potom Barselona i Real Madrid.

Tehnički, Partizan bi u martu mesecu mogao dosta toga da obezbedi, očekuju svi u crno-belom da će upravo ti domaći mečevi protiv Olimpijakosa, Barselone i Reala doneti makar jedno iznenađenje, a možda čak i dva, jer kako je i gorenavedeno - sezona je puna čuda.

April u Beogradu...

Ukoliko Partizan uspe da iskoristi neke šanse, neke da prokocka, zabeleži poraz koji je sastavni deo sporta, imaće i dve popravne situacije u aprilu. Crno-beli će u aprilu igrati protiv Monaka na njihovom terenu, a potom će u poslednjem kolu Evrolige igrati protiv dosta slabog Panatinaikosa.

Naravno, Partizan ukoliko želi da zavisi samo od sebe, moraće crno-beli da beleže pobede, bar tri.

Ukoliko crno-beli zabeleže dve pobede ili čak manje, onda će morati dosta da gledaju i ka drugim ekipama, da pažljivo prate njihove rezultate. Čak i u ovim situacijama crno-belima na ruku idu međusobni skorovi, pa tako timovi poput Baskonije, Žalgirisa, Virtusa... Moraju da imaju po pobedu više, ako žele da zaobiđu crno-bele na tabeli.

Dosta toga će zavisiti i od Anadolu Efesa, koji ima meč manje, ali taj meč je protiv Reala iz Madrida u gostima. Takođe, iduće nedelje su na programu i mečevi Makabi - Baskonija, kao i Žalgiris - Makabi, ali i Žalgiris - Valensija... Previše međusobnih konkurenata se nadmeće sa samim sobom, gde Partizan juri svoju šansu.

No, ipak, sedam utakmica do kraja nikako nije malo... Igre tek počinju.

Video: Grobari u Bolonji pred meč sa Virtusom: Nastala je ludnica kad je ulični svirač zasvirao Bella ciao

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. mart 2023 | 05:43

    Po vasim pisanjima ispade da Zvezda ima vece sanse od Partizana bruka

  • Bgd

    8. mart 2023 | 07:21

    Jel moze racunica za fmp2 isto,pitam za rasplakanog druga

  • pfk

    7. mart 2023 | 23:46

    poslednje kolo protiv grka je sigurna pobeda, jos dve da se zabeleze protiv milana i jedna protiv velikana u areni…ajmo crno beli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA