Tabela Evrolige posle pobede Partizana i poraza Zvezde: Jedni na korak, drugi sve dalje od TOP 8 faze

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Za jednu ekipu je sve dobro, apsolutno cveta, dok je na drugoj strani zavladalo sivilo

Iako još nije kompletirano čitavo 26. kolo Evrolige, neke stvari su bar malo postale jasnije. Srpski klubovi su odigrali svoje mečeve, Partizanje slavio protiv Albe (88:74), dok je Zvezda poražena od Bajerna u Minhenu (87:80), pa je na taj način i status ove dve ekipe u takmičenju malo "čistiji".

Ima još dosta da se igra, to je istina, čak osam velikih utakmica je ostalo za oba predstavnika iz Srbije, ali je pitanje - da li će obe ekipe uspeti da se domognu TOP 8 faze?

Posle večerašnjih utakmica, veoma je teško i poverovati u to, jer se Zvezda, makar trenutno, nalazi daleko od mesta koje vodi u ovu fazu takmičenja. Zvezda je pomalo iznenađujuće poražena i od Albe nedavno, kada je izgubila u Pioniru, dok je sada poraz od Bajerna samo dodatno udaljio crveno-bele.

Zvezda sada ima skor od 11 pobeda i čak 15 poraza, što je stavlja na 13. mesto u Evroligi. Za petama su im Bajern sa jednom pobedom manje, ali i Olimpija iz Milana koja ima skor od devet pobeda i 15 poraza, uz dva meča manje.

Kada se pogleda ispred nje, tu su Virtus na 12. mestu sa skorom 12-13, dok potom sledi grupa ekipa sa po 13 pobeda, koja se doseže sve do 6. pozicije, gde je Partizan. Drugim rečima, Zvezdi treba dosta toga da se poklopi u budućim utakmicama, kako bi stigli do pozicije koja vodi u TOP 8 fazu, a ujedno moraju da brinu i o rezultatima ekipa s kojima imaju lošiji međusobni skor.

Nemanja Nedović, Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović

S druge strane, Partizan je u znatno boljoj situaciji. Crno-beli su slavili protiv Albe i upisali su svoju 14 pobedu u takmičenju, što ih je stavilo na visoko 6. mestu.

Partizanu će trebati dosta ukoliko želi da napreduje i više na tabeli, međutim, trebaće im i dosta neuspeha kako bi nazadovali. Oni sada imaju pobedu više od ekipa poput Makabija i Žalgirisa, dok će Valensija, Baskonija  i Efes moći da se izjednače s njima, ukoliko slave u narednim mečevima.

Takođe, Partizanu na ruku idu i određeni bolji međusobni skorovi, pa, u nekim situacijama (poput Baskonije, trenutno Efesa), ne moraju da brinu ukoliko se nađu sa identičnim brojem pobeda.

Raspored večitih do kraja sezone u Evroligi

Zvezda, Partizan, Evroliga raspored 2023 Ilustracija: Telegraf/MN Press
Zvezda, Partizan, Evroliga raspored 2023 Ilustracija: Telegraf/MN Press

Video: Kampaco o teškom porazu od Bajerna: Moramo da promenimo naš mentalitet

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džontra

    3. mart 2023 | 06:40

    Čekam jutarnji program da nam dotični gospodin objasni da su oni ipak bolji

  • Kk..🏀🏀🏀

    3. mart 2023 | 07:34

    Bas lep pogled na tabelu..🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • DJOLE

    3. mart 2023 | 08:22

    Gazi Partizaneeeee!!!!!,a Krcunova bagra neka crkne od muke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA