Pitali smo Kampaca veruje li i dalje da Zvezda može u Top 8: "Evo šta moramo da uradimo"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 23

Argentinac smatra da u svakom narednom meču igrači Zvezde moraju da pristupe kao da je finale

Čekali su navijači Zvezde skoro tri meseca debi Fakunda Kampaca u Evroligi, ali na kraju nisu imali razloga za radost, pošto je Zvezda doživela novi šamar, ovoga puta od Andree Trinkijerija i Bajerna i sada je sve dalje od Top 8.

Kampaco je imao 16 poena i 7 asistencija, ali i pored dobre individualne statistike nije bio srećan nakon meča.

- Težak poraz, moramo da napredujemo kao tim kada imamo prednost, imali smo +9 i nismo mogli da nađemo dobar napad, prestali smo da igramo odbranu. Moramo da ostanemo pozitivni, da vidimo šta smo dobro uradili, radili smo i neke stvari loše, ali moramo da mislimo na sledeće finale protiv Efesa.

Kako ste videli meč i vaš debi u Evroligi u crveno-belom dresu.

- Srećan sam da sam se vratio u Evroligu, ali to je sve ništa jer nismo pobedili. Ovo je timski sport, kada pobeđujemo svi smo srećni, moramo da popravimo to.

Na pitanje šta dalje, Kampaco ističe da ekipa mora da bude pozitivna i da svakom daljem meču pristupa kao da je finale.

- Imamo prvo meč ABA lige, potom Efes. Moramo da budemo pozitivni, da promenimo mentalitet, da verujemo da možemo da pobedimo ove utakmice. Imamo sjajan tim, moramo da budemo zajedno, da napravimo zajedništvo i timski duh. Igraćemo te utakmice kao da su finale, to je jedini način kako možemo da igramo te utakmice.

Osvrnuo se još jednom na poraz od Bajerna i istkao da su detalji presudili, kao i to što je Zvezda igrala slabiju odbranu u finišu.

- Detalji, kao i uvek. Detalji donose više pobeda od poraza, takođe moramo da igramo dobru odbranu, ali i da igramo bolje u napadu. U jednom momentu nismo mogli da pogodimo šut, oni su počeli da pogađaju trojke, mi nismo igrali dobru odbranu, oni su dobili samopouzdanje i mi smo im to omogućili to, morali smo da igramo bolju timsku odbranu.

Na kraju smo pitali Kampaca može li Zvezda do Top 8 i dalje.

- Ne treba da razmišljamo o tome, moramo da idemo dan za danom, utakmica za utakmicom. Mi smo sjajan tim, želimo to, ali da biste došli do toga, morate da napredujete svaki dan, da budete bolji posle svakog treninga, da budete bolji posle svake utakmice. Ovaj meč je bio dobar izazov za nas. Nismo uspeli, ali moramo da razmislimo o sledećem.

Video: Petrušev posle novog poraza Zvezde: Kao da smo pomislili da je kraj na +9 za nas

(Izveštač Telegrafa iz Minhena, Saša Grujović)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    2. mart 2023 | 22:34

    Ovaj sutira trojke ko rekreativac iz balona 1/7, ali mlati lovu kao da je LeBron James lično

  • Svasta majka rodi

    2. mart 2023 | 22:45

    Ovi uvek guraju itu pricu prvo je bilo finale u Italiji, dva meca, pa su to izduvali(tu realno i izgubili sanse, sem matematicke), pa 11 finala, pa 10, pa 9... Dokle gube redom finala, i od levih ekipa, a prete Efesu i i dalje vide neku racunicu. Kao sto neko rece posle utakmice pola sata realnosti i onda krece lozenje.

  • Vrištim

    2. mart 2023 | 22:35

    Mislim da je ipak presudno bilo neigranje Lebranka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA