Lučić za Telegraf: "Zvezda posebna motivacija, Kampaco je klasa, očekuje nas gostujući teren u Minhenu"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Kapiten Bajerna očekuje dobru atmosferu u Audi domu i raduje se susretu sa prijateljima koje ima u timu Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde, posle poraza od Albe, gostuju ovog četvrtka od 19 sati Bajernu u Minhenu u meču 26. kola Evrolige, a ako žele u Top 8, trebalo bi da upišu pobedu.

Ipak, i Bajern je taj koji želi trijumf u svojoj hali. Tako, pred ovaj duel Telegraf je imao priliku da porazgovara sa Andreom Trinkijerijem o klubu, nedavno osvojenom Kupu i meču sa Zvezdom. Takođe, porazgovarali smo i sa kapitenom tima iz Minhena, Vladimirom Lučićem o brojnim košarkaškim temama, o čemu ćete čitati ovih dana na portalu Telegraf.rs.

Ono što je sigurno, Lučić priželjkuje pobedu, ali ne potcenjuje crveno-bele.

- Zvezda, takođe, ima izvanrednu ekipu, možda jednu od najboljih bekovskih pozicija u čitavoj Evroligi. Protiv nas, Kampaco će biti deo ekipe, što nije bio u prethodnim utakmicama Evrolige. Ne treba ni trošiti reči o kvalitetu i stvarima koje on doprinosi igrajući za ekipu. Sigurno nas ovde očekuje “gostujući teren”, kao što je bio slučaj i protiv Partizana, zbog navijača. Posle poraza od Albe, mislim da im je ovo utakmica koju moraju da pobede. Ja sa nadam da ćemo mi da iskoristimo dobar trenutak posle osvajanja titule u Kupu i probati da zabeležimo pobedu.

Navijači komentarišu i šale se da je “Gudurić u dresu Fenera razbio Partizan”, a da bi Lučić u dresu Bajerna mogao isto protiv Zvezde.

- Ne gledam to tako. Za mene je lično Zvezda posebna motivacija. Odrastao sam igrajući derbi utakmice. Siguran sam da će, kao i svi ostali mečevi biti poseban za igranje. Ali, veliki broj prijatelja imam koji su trenutno deo ekipe Crvene zvezde i sa jedne strane, biće mi drago da ih vidim i igram protiv njih. Takođe, sigurno će biti dobra atmosfera za igranje. Nemam tu vrstu motivacije da pobedim Zvezdu jer sam bio kapiten Paritzana, već, da donesem pobedu svojoj ekipi.

Faktor Kampaco i tim Zvezde

- Mislim da je karakterno, kao i veliki broj Argentinaca, pravi takmičar, igrač sa karakterom, atletski snažan, odličan defanzivac koji se ne štedi da ima bitnu defanzivnu ulogu. To je veliki kvalitet koji običan gledalac možda ne vidi, a koji on donosi Crvenoj zvezdi.

- Napadački, izvanredan talenat. Ume da razigra igrača, da da koš u svojoj kreaciji. Svakako, kao bivši igrač Real Madrida i NBA igrač u Denveru je veliko pojačanje za Crvenu zvezdu u nastavku Evrolige - zaključuje Lučić.

Razgovor sa Lučićem o reprezentaciji Srbije, planovima, druženju sa Jokićem i Partizanu, kao i eventuanom povratku, čitaćete u opširnom intervjuu ovog vikenda na portalu Telegraf.rs. 

Video: Lučić o povratku u Partizan

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA