Bivši NBA centar prozivao Jokića zbog tripl-dablova, Srbin mu brutalno odgovorio i nasmejao novinare

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nikola Jokić je ostao smiren, ali je i te kako pokazao da ume da uzvrati udarac

Košarkaši Denver Nagetsa su slavili protiv Hjuston Roketsa poprilično ubedljivo, bilo je 133:112 za ekipu iz Kolorada, međutim, ovaj meč je obeležio Nikola Jokić koji je zabeležio svoj 100. tripl-dabl u karijeri, čime je postao šesti košarkaš kome je to pošlo za rukom.

Jokić je ponovo bio odličan na obe strane terena, meč je završio sa 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija, te sada može da nastavi s "jurnjavom" za ostalim igračima na ovoj listi, kako bi se što bolje rangirao. Ispred njega se od aktivnih igrača nalaze Lebron Džejms (106 tripl-dablova u karijeri), kao i Rasel Vestbruk (198). Tu su još i Džejson Kid, koji je naredna meta, sa 107 tripl-dablova, Medžik Džonson ima 138, a Oskar Robertson 181.

Ipak, interesantna je bila izjava Nikole Jokića posle meča. Naime, pre nekog vremena je bivši NBA centar, Kendrik Perkins, istakao kako je Jokiću lako da beleži tripl-dablove, jer je taj tip igrača, takozvani "sakupljaš statistike" (stat-padding).

Srpski centar je upitan nakon meča za njegovo mišljenje o svom dostignuću, gde je bio poprilično "odsečan".

- Kada sakupljate statistiku, onda je lako... Da, istina je to - rekao je Jokić novinarima na pitanje, šta njemu predstavlja cifra od 100 tribl-dablova u karijeri.

Naravno, ova izjava nije prošla neopaženo, prvi je u odbranu srpskog tenisera stao i Džej-Džej Redik, koji je oštro iskritikovao Kendrika Perkinsa.

- Jokić ne mari o tome, on ne mari o statistici, ne mari o MVP tituli, on samo brine o šampionatu. Jokić ima košarkašku inteligenciju kao Lebron, ekipa je na 23-0 kada on ima u tripl-dabl, ekipa ima 23 vezane pobede s njim - samo su neke od reči vidno iznerviranog Džej-Džej Redika.

Video: Dilan Enis emotivno doživeo doček zvezdaša

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA