Milutinov posle kraha u Grčkoj: "Prestali smo da igramo odbranu, dali smo im samopouzdanje"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Centar srpskog tima locirao razloge poraza u Atini

Košarkaši Srbije igrali su od sjaja do očaja u Atini i poraženi su od Grčke u pretposlednjem kolu kvalifikacija za plasman na Mundobasket - u produžetku.

Kalkualcija je jasna pred poslednje kolo: pobeda nad Velikom Britanijom nas vodi na Mundobasket 2023. godien u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Centar srpskog tima Nikola Milutinov bio je najbolji u našem timu sa 24 poena međutim ni njegova dominantna partija nam nije pomogla da se na kraju radujemo i odemo na Svetsko prvenstvo.

Košarkaš CSKA je na konferenciji za medije naglasio da je Srbija prestala da igra odbranu u drugom poluvremenu i da je to, pored nekih drugih propusta, bio glavni razlog neuspeha.

- Težak poraz za nas, odigrali smo dva potpuno drugačija poluvremena. U prvom smo odigrali odbranu, bili smo agresivni defanzivno, kontrolisali smo utakmicu, a u drugom smo prestali da igramo odbranu  i dozvolili im lake poene, ofanzivne skokove. Dobili su na samopouzdanju... Vratili su se u igru - razočaravajuće je konstatovao Milutinov pa dodao:

- Kada im date tako samopuzdanje lako je onda bilo za njih jer su igrali pred svojim navijačima i tada je već bilo teško za nas da pariramo - zaključio je Milutinov.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nekoko

    25. februar 2023 | 00:24

    A kao igrali su neku odbranu.? Ja ne znam ko je ovde lud i dokle će više ova beobrazna i bahata saopštenja da izviru iz naše košarke.? Odbrana je inače najaktastrofalniji segment naše igre od kada je Pešić selektor. U svim sasatvima, deluje kao da igrači nisu sposobni da nogam dovoljno dobro isprate protivničke igrače. Ipak akda se pogleda malo bolje ti isti igrači u klubovima mogu da igraju i to protiv ozbiljnijih igrača odlične odbrane. Ne znam u čemu je problem, nisam stručnjak.? Stručnjaci bi umesto što nam prepričavaju tok utamice i u prvi plan iznose banalne činjenice koje svaki prosečan košarkaški gledalac u hodu kapira, trebalo malo da nam pojasne, o čemu se tu radi.? Takođe, zašto igrači stoje predaleko od protivnika i zašto svakoj, ali svakoj ekipi dajemo rekordan broj otvorenih šuteva, što rezultira činejnicom da nas svaka ekipa zatrpa trojkama. Pobedili, izgubili mi primamo ogroman broj trojki. To je samo mali detalj u celoj priči. Selektor i savez nemaju pojma. To je surova realnost bez obzira koliko se ona nekima ne dopada. Naša reprezentacija ali i ovoliko napucani Zvezda i Partizan zaslužuju vrhunske trenere, ali one koji su vrhunski u današnjosti i koji i dan danas beleže vrhunske rezultate. Prvi izbor treba da bude na španskim trenerima. Idiotski ej da sa ovakvim budžetima i ovakvim igračima u reprezntaciji pravimo prosečne ili ispod prosečne rezultate.

  • Bdv

    25. februar 2023 | 09:13

    Ovi nasi veze nemaju, alo kao da ate fudbaleri

  • vuk

    24. februar 2023 | 21:43

    haha a na EP..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA