Težak blam FIBA: Na svom sajtu objavili lažni intervju sa budućim prvim pikom NBA drafta, igrač ostao u čudu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Viktor Vembanjama se potom oglasio putem Instagrama i nije mogao da veruje šta se dešava

Svetska kuća košarke, FIBA napravila je veliki gaf i doživela težak blam tokom jučerašnjeg dana. Na zvaničnom sajtu ove organizacije pojavio se navodni intervju sa budućim prvim pikom NBA drafta iz Francuske, talentovanim Viktorom Vembanjamom, za koji se kasnije ispostavilo da je - lažan?!

U bizarnom raspletu okolnosti, FIBA je na sajtu objavila tekst sa naslovom "Ekskluzivni intervju, Viktor Vembanjama: Poslednji prozor je veoma važan", koji je na sajtu stajao dobrih par dana, pre nego što je sam igrač otrkio da nešto tu nije kako treba.

A nije bilo, jer on nikada nije seo i razgovarao ni sa kim iz FIBA, niti je pričao o bilo kakvim kvalifikacionim prozorima. Jednostavno, novinar koji je objavio ovaj intervju na zvaničnom sajtu ga je u potpunosti - izmislio!

FIBA, Viktor Vembanjama Foto: Instagram / Printscreen / @wemby

- Pre četiri dana, FIBA je objavila lažan intervju sa mnom... Šta se dešava dođavola? - napisao je Vembanjama na svom Instagram nalogu.

Vrlo brzo se oglasila i FIBA, koja je razjasnila da je zaista reč o lažnom intervjuu, uputivši izvinjenje mladom košarkašku i istakavši da je novinar koji je radio navodni intervju dobio momentalni otkaz.

- Članak u kojem se radi o navodnom intervjuu sa Viktorom Vembanjamom je nedavno objavljen na veb-sajtu FIBA. Nakon što je sam igrač izrazio čuđenje intervjuom, koji je FIBA ustupio dugogodišnji saradnik iz Francuske, istinitost i vernost samog razgovora nije mogao da bude utvrđen.

- FIBA je bez ikakvog čekanja uklonila navedeni članak sa svog sajta i društvenih mreža, a isto tako je otpustila frilens reportera iz Francuske. FIBA se izvinjava Viktoru i reprezentaciji Francuske i želi im sve najbolje u nastupajućim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - napisali su iz FIBA u saopštenju.

Video: Pešić: Želimo da pobedom protiv Grčke izborimo plasman na SP

(Telegraf.rs)

Video: Vučić sa najmlađim sinom došao da gleda Zvezdu protiv Benfike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA