Trogodišnja Zvezdina dominacija u Kupu: Drugi put je u finalu pala Mega, a svaki put je bilo dvocifreno

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 17

Ni ove godine niko nije uspeo da smakne crveno-bele sa trona

Idu godine, a jedna stvar se u poslednje vreme je konstanta - Crvena zvezda je šampion Kupa Radivoja Koraća. Ove godine možda nešto teže nego prošle dve su se crveno-beli domogli nove Žućkove levice u svojim vitrinama, treće uzastopne. Tako su krunisali dominaciju i napravili lepu uvertiru pred završni deo sezone.

Mega, Partizan, Mega. Drugi put je, dakle, u poslednje tri godine u finalu nacionalnog kupa Crvena zvezda nadigrala ružičasti klub. I to je uradila na dominantan način i zaista se može reći da se barem sinoć pobeda nije dovodila u pitanje.

Ruku na srce, ako pogledamo sva tri poslednja Kupa Radivoja Koraća, može se reći da je na ovom Zvezda do titule stigla najteže, pošto je u polufinalu igrala veoma dramatičan meč sa Partizanom. Gubila je sa 18 poena razlike, a onda se pojavio Fakundo Kampaco i zastava je spuštena.

Prošle godine, podsetimo, u finalu je Zvezda uspostavila dominaciju od prvog minuta i na kraju slavila sa 17 razlike protiv Partizana (85:68), dok je 2021. godine u potpuno drugačijim okolnostima i pred praznim tribinama novosadskog "Spensa" viđen trijumf od 13 razlike nad Megom (73:60).

KK Crvena zvezda - KK Mega Foto: Marko Jovanović

Dakle, Zvezda je sva tri poslednja finala dobila dvocifrenom razlikom, pošto je i juče bilo +17 (96:79) za ekipu Duška Ivanovića. Podatak za respekt.

Rekao je upravo crnogorski stručnjak na prvoj utakmici da je Crvena zvezda došla u Niš da upiše tri pobede i da osvoji Kup. Ispunio je to obećanje i sa širokim osmehom na licu je juče proslavio svoj prvi pehar sa klubom sa Malog Kalemegdana.

Šta je to zapravo donelo Zvezdi novi pehar u Kupu? Može se reći - timski duh, koji ih nije napuštao ni u jednom momentu. Videlo se na klupi crveno-belih kroz ceo turnir žar u očima za pobedom. Bilo je nervoze kada se gubilo i osmeha kada se vodilo. Igrači su sve i dobro i zlo proživljavali zajedno.

Ne mogu se zanemariti ni ofanzivne crte Zvezdine igre, koja je uz Fakunda Kampaca, Luku Vildozu, Filipa Petruševa i Nemanju Nedovića, pre svih ostalih, izgledala brutalno. Pojavio se naravno i heroj iz senke, Ognjen Dobrić, koji je u finalu bio zaslužan za slom Mege sa naznakom "MVP". Baš to i jeste kvalitet crveno-belih, uvek u takvim situacijama izađe na scenu neko drugi.

Kako i sami igrači rekoše posle finala, vremena za slavlje je jako malo. Koliko u sledeći petak sledi novi meč u Evroligi sa Albom pred domaćom publikom. Svi navijači Zvezde se "ježe" na pomen ovog tima, znajući neugodnu tradiciju, ali sa ovakvim rosterom, deluje da Duško Ivanović i momci ne bi smeli da imaju probleme.

Video: Kampaco opčinjen Delijama i podsetio se polufinala s Partizanom: Dao sam sebe, bilo je emotivno

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    19. februar 2023 | 09:05

    Ivanovic je TATA za Zeljka!!!

  • rumenoglu

    19. februar 2023 | 09:04

    zelimir kaze opet bih pustio darusafaku da povedi fenerbahce samo da da zvezda nemoze da udje u finalnih 8 u plejof

  • zelimir rumenoglu

    19. februar 2023 | 09:06

    hvata zadnji voz za cacak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA