≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radonjić video moć Bugarina u polufinalu Kupa: PAO opet poražen od crveno-belih, presudila serija 17:0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vezenkov je sila

  • 1
saša vezenkov Foto: MN Press

Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale grčkog Kupa pobedom nad večitim rivalom Panatinaikosem rezultatom 81:65.

U borbi za trofej Barcokasov tim čeka dobro poznati lik, Vasilis Spanulis, ali u ulozi trenera Peristerija koji je u drugom polufinalu savladao atinski AEK.

Do finala, ekipu Olimpijakosa nezadrživo je vodio trenutni MVP Evorlige, Bugarin Saša Vezenkov koji je meč završio sa 22 poena, 10 skokova, 4 asistencije, dve krađe i indeksom 33.  Na meču su bili skauti Sakramenta upravo zbog Vezenkova i imali su šta da vide od svog izvesno je budućeg igrača.

Posle ujednačenog prvog poluvremena kada je tim Dejana Radonjića bio u vođstvu pet poena, nastavak je doneo totalni preokret i dominaciju Olimpijakosa. Tim iz Pireja je furioznom partjom u trećoj deonici došao do kontrole igre i rezultata, serijom 17:0 slomio rivala i usmerio meč u jednom pravcu.

Treću deonicu Olimpijakos je dobio rezultatom 29:10. 

Pored Vezenkova, sjajan je bio i kapiten Papanikolau sa pet trojki i 15 poena.

Kod Panatinaikosa, Paris Li je doneo 17 poena, Papajanis i Vilijams su dodlai po 13, dok Radonjić ovog puta nije računao na Endrjuza, Papasa, Tomasa i Grigonisa.

Olimpijakso je i nedavno u Evroligi, na terenu najvećeg rivala, takođe odneo laku i ubedljivu pobedu i potvrdio ovosezonsku dominaciju u Grčkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️

    19. februar 2023 | 07:02

    Znači Radonja to je to. Aj pa da se ne ljubimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA