Faktor Kampaco: Smirenost Argentinca, brze ruke i agresivna odbrana urušili Partizanov sistem

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 12

Krenulo je loše, ali se Zvezdin Gaučos podizao iz minuta u minut

Dočekali su ljubitelji košarke da prvi put na delu vide Fakunda Kampaca u dresu Crvene zvezde protiv Partizana. Ugođaj, nikada bolji, na Kupu Radivoja Koraća u polufinalu pred krcatim tribinama navijača i jedne i druge ekipe.

Mada je utakmica obilovala incidentima, prekidima, trajala čak dva i po sata, a do pobede na kraju došao crveno-beli tim, primećuje se da je upravo Argentinac bio jedan od ključnih faktora na današnjoj utakmici.

Doduše, posle nekih desetak minuta igre, kada je Partizan imao i dvocifrenu prednost, delovalo je da je Kampaco potpuno "pogubljen" na terenu. Promašivao je veliki broj zicera, relativno otvorenih šuteva, a nije mogao ništa da uradi ni u polju defanzive.

Šta se onda dogodilo? Potpuni obrt situacije.

Odjednom je Kampaco, naročito počevši od treće četvrtine i razgovora sa Duškom Ivanovićem na poluvremenu utakmice, proigrao znatno bolje. Krenuo je da se postavlja odlično u odbrani, da igra znatno agresivnije i da tako pravi velike probleme košarkašima Partizana.

Ako već niste znali ili videli ranije, onda to jeste juče. Kampaco ima veoma brze ruke. Mnogo puta se desilo, pogotovo pri postavljanju Dantea Eksuma, da Argentinac već nekako izbije loptu iz ruku i da tako pomeri napad crno-belih. Radio je to i u nekoliko drugih situacija.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Malo po malo, uz mukotrpan rad u defanzivi, Kampaco je otvarao šanse svojim saigračima na drugoj strani igrališta, da bi im se potom i sam priključio u "rešetanju" koša.

Namestio je Kampaco ruku, kao što je to činio na treninzima i zagrevanjima za svaki prethodni meč. Ulazio je jedan šut za drugim, a i kada nije mogao tako lako da dođe do otvorene pozicije, uspevao je da izbori prekršaje vredne dva slobodna bacanja.

Jednostavno nije bilo rešenja za Partizan koji je potom vrlo brzo upao u rezultatski deficit, a na kraju i izgubio utakmicu. Pokušavao je Željko Obradović da i sam "pritisne" Fakunda, ali to nije bilo toliko delotvorno.

Navijači Zvezde će sada sa još većim nestrpljenjem čekati 2. mart i šansu da Gaučosa prvi put pogledaju i u Evroligi, protiv ekipe Bajerna na gostovanju.

Video: Igrači sprečili tuču u poslednjem minutu: Lesor pogubio živce pa nasrnuo na košarkaše Zvezde

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    18. februar 2023 | 10:11

    Доктор, класа, уосталом видели су га гробари синоћ и упознали...а одучаваће их још пар пута...покренуо целу екипу, а после се прикључили и остали...са њим у тиму 50% смо јачи

  • Mirko

    18. februar 2023 | 10:05

    Kampaco u prvo bio uzbudjen ali je klasa br 1

  • Zis

    18. februar 2023 | 10:52

    Majstor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA