Željko Obradović o navijačima posle derbija u Kupu: "Mediji mogu da kažu ko podgreva ovakvu atmosferu..."

 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 42

Trener Partizana je istakao da on apeluje na navijače na jedan način, ali da nije moguće da on sve sam reši

Košarkaši Crvene zvezde su slavili u večitom derbiju u polufinalu Kupa protiv Partizana sa 83:75 posle više od dva i po sata, gde je bila viđena neverovatna borba, ali i pregršt prekida. Imali su crno-beli i prednost od 18 poena u jednom navratu, ali je to istopljeno.

Crvena zvezda je tokom druge deonice pala u totalni nokdaun, pogotovo kada je isključen i trener Duško Ivanović, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Po završetku meča na konferenciji se uz Željka Obradovića pojavio i Danilo Anđušić, koji je ukazao na uzroke poraza, ali i na tugu zbog propuštene prilike.

- Ne znam šta da kažem, mislim da smo sami sebe pobedili, otvorili smo sjajno meč na pravi način, odbrambeno kako želimo da igramo od prvog minuta, zato smo imali veliku prednost, to se kasnije promenilo, dozvolili smo mnogo lakih poena, dopustili mnogo lakih poena u 3. četvrtini, dopustili faulove iz kojih su postizali lake poene, oni su to koristili i preokrenuli u svoju korist. Borili smo se, ali nije dovoljno, sezona je duga, trofej manje, svima nam je teško, nije svejedno. Sutra je novi dan, da se okrenemo, kao i takmičenjima koja su ostala i da nastavimo sa našom igrom koju smo prikazivali u poslednjih godinu dana - rekao je Anđušić, koji je ukazao i na probleme.

- Mislim da je bio problem više odbrana nego napad, ponovo smo primili preko 80 poena, a u polsednjih mesec i po dana smo mečeve dobijali jer smo igrali sjajnu odbranu i dopuštali 70 poena po utakmici. Oni su dali 50 poena u drugom poluvremenu, to je razlog ovog poraza.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Pored Anđušića, svoje mišljenje izneo je izneo i Željko Obradović, trener Partizana, koji je bio vidno nezadovoljan prikazanim, makar onim što je priredila njegova ekipa u ovom meču. Međutim, odmah je čestitao Crvenoj zvezdi na pobedi.

- Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi u polufinalu Kupa. Neke stvar koje je Danilo rekao mogu da ponovim, dopustili smo Zvezdi da se vrati krajem prvog poluvremena kada smo primili lakih osam poena, radili pogrešno apsolutno. Pričali smo na poluvremenu, da ne objašnjavam kako se brane te stvari, otvorili smo košem i faulom, na 13 razlike. Znam koliku su želju imali igrači, ali se mora želja pokazati 40 minuta. Dešavalo se da se promaši polaganje, pa da rival trči i pogodi tri poena. To za ovakvu utakmicu nije moguće, rekao je Danilo da smo igrali bolju odbranu, ali i u napadu je bilo grešaka. Sigurno je na rezultat uticalo to što su naša dva igrača, Lidej i Egzum imali po četiri faula, morao sam da ih sačuvam. Desilo se da se i Lesor žali na povredu, bez ta tri igrača smo delovali drugačije. Još jednom mi je žao igrača, mislim da smo imali ogromnu želju, ali ta želja mora da bude prisutna 40 minuta - istakao je Željko.

Željko Obradović je istakao i da Partizan nije bio "zaintersovan" da igra u odbrani u određenim trenucima meča.

-  Nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu, to je nešto o čemu moramo da razmišljamo, ispred nas su dva takmičenja, imamo velike ambicije, treba to da se zaboravi, da se okrenemo na meč sa Fenerbahčeom i da vidimo zbog čega je odnos izgubljenih lopti takav. Ranije smo imali više ukradenih nego izgubljenih. Ja sam probao da pričam pred meč da može bilo kako da se postavi taktika i da probaš da utičeš na ekipu, ali ako nema te doze borbenosti, onda će rezultat uvek da bude ovakav.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Dosta je falio i Dante Egzum Partizanu u određenim situacijama, ali je morao trener Partizana da ga čuva zbog čak četiri faula, pa se video i taj nedostatak u organizaciji igre. Međutim, ističe Željko da on ima poverenje u svakog igrača u timu.

- Svaki igrač koji ima loptu, imam poverenja u njega. Iz tih situacija nismo imali nekih prilika. Dante je napravio taj četvrti faul i to je i te kako uticalo na tok utakmice, taj njegov četvrti faul, pogledaću, pričaću o detaljima utakmice, nije vreme ni mesto da se bavimo suđenjem. Imam poverenje u Dantea, za sve što radi, mislim da je odličan igrač.

Partizan je iza sebe imao veoma dobru epizodu u svim takmičenjima, ređali su pobede i u ABA ligi i u Evroligi, dok su sada poklekli.

- Naravno da se vodi računa o tome, sada se vraćamo na zadnja dva meseca kako smo igrali. Nije nam se dešavalo da primilo lak koš u ranijim utakmicama, a na ovoj sami su odabrali da igraju taj način odbrane. Postoji neka taktika, neke stvari koje smo igrali izvanredno, do bonusa se igra na jedan način, posle na drugi. ne mogu da pričam da li su neki faulovi bili ili ne, ali to je košarka. Raspored faulova zavisi od želje i od prisustva utakmici. Najvažnije je da igra bude dobra, bilo je situacija gde smo brzopleto šutirali. Danteova igra je bila takva da je bilo brzopletih šuteva - istakao je Željko Obradović.

Govorio je Željko Obradović i o prekidima meča, kojih je bilo previše, a zbog kojih je meč trajao i preko dva i po sata.

- Pa ja sam već rekao posle utakmice pre dva dana. Moj stav je poznat od prvog dana. Stalno ponavljam što se neki drugi ljudi ne javljaju i neće da pričaju o tome. Mogu samo da pozovem navijače Partizana, uvek ću biti protiv toga da se bilo kome ružno skandira, bacaju predmeti na parket. Ja samo to mogu da uradim, ne može jedan trener to da reši. Vi to vrlo dobro znate, mediji kojima je pero u rukama. Da li je bilo problema u Evroligi? Ne, a zašto ima problema kada se igra kod nas. To je pitanje koje treba da se da odgovor. Da li se neki akteri drugačije ponašaju? To se rešava na drugim nivoima. Mediji mogu to da pokrenu, da pišu ko podgreva atmosferu, to je vrlo dobro rečeno. Možemo da se pravimo da zviždućemo i da ne znamo o čemu se radi...

Video: Igrači sprečili tuču u poslednjem minutu: Lesor pogubio živce pa nasrnuo na košarkaše Zvezde

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vranjanac

    18. februar 2023 | 07:53

    Daj ne foliraj se više veliki treneru i ne okreći priču nego kaži nismo uspeli, ja sam kriv, prihvatam krivicu. Sve su uvek drugi krivi jeli veliki pedagog?? A kad se Lesor slika sa onom zastavom ćutiš, kad tvoji igrači pevaju ružne pesme o Zvezdi ćutiš, kad sinoć Lesor kao neandrtalac kreće na pola Zvezdine ekipe ćutiš, kad ti se pomoćni onako ponaša na pozdravljanju opet ćutiš...i ima još puno toga...sve su uvek za vas drugi krivi a gubiš utakmicu od +18 i veliku sudijsku podršku...eejjj...pokri se ušima i ćuti...

  • Iggy

    18. februar 2023 | 07:45

    Ko? Lesor koji se slika pored odsečenih glava zvezdinih igrača ili Anđušić koji peva uvredljive pesme o Zvezdi?

  • Sasa

    18. februar 2023 | 09:03

    U pravu je treba da kazu ko podgreva atmosferu( lesor, andjusic, savic itd.)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA