"Svi pričaju o Partizanu, biće to velika utakmica": Kampaco pred Kup akciju željan da se odmeri sa crno-belima

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Argentinac broji sitno do debija za Zvezdu u Evroligi, a u Nišu će jurišati na prvi trofej u sezoni

Malo po malo i evo Fakunda Kampaca sasvim blizu momenta kada će debitovati u Evroligi, ali i pre toga ima priliku da donese svom klubu veliku radost i prvi trofej. Argentinac će biti u akciji na završnom turniru Kupa u Nišu i konačno će, i na terenu, osetiti draž derbija pošto je dva evroligaška preskočio od dolaska u klub.

Ivanović će u Kampacu definitivno imati moćnog aduta u napadu na tron.

- Osećam se srećno zbog Kupa koji dolazi, dobro smo se spremali, sada je vreme da igramo, moramo da mislimo na prvu utakmicu, ne treba ništa drugo da razmišljamo. Prva utakmica je u četvrtak - kaže Fakundo meču sa Borcem.

Na eliminacionom turniru svaki minut je bitan i mesta za rezerve nema, smatra iskusni plejmejker.

- Svaki put kada imaš priliku da igraš za važan meč, uvek je važno, nikada ne znaš kada ćeš sledeći put igrati za nešto veliko. Uživaćemo u Kupu i daćemo sve na terenu. Mi smo jedan od kandidata, igramo pod pritiskom, ali nekada je dobro da imate pritisak, uživamo kada igramo pod takvim okolnostima - poručio je Kampaco i potom napravio paralelu španskog i srpskog kupa i draži koju nosi.

- Slično je, igrao sam Kup u Španiju, svi žele da igraju Kup kralja, kao što je slučaj i sa Kupom Srbije. Pokušaću da uživam, da dam 100 odsto mogućnosti.

fakundo kampaco Foto: MN Press

Zvezda će još samo jedan evroligaški meč odigrati bez pomoći Kampaca, onaj prvi naredni sa Albom, a onda će imati Argentinca na raspolaganju na svim utakmicama u najvažnijem delu sezone.

- Srećan sam, spremao sam se da budem u formi svaki dan, znam da imamo tri utakmice zaredom, biće teško, ali sam srećan. Uskoro ću igrati Evroligu i srećan sam zbog toga.

Obično evroligaški igrači ne mogu da igraju za reprezentaciju, jer je i daleko, ali sada imam šansu i iskoristiću priliku da pobedimo ove dve utakmice i pomognem selektoru Pablu Priđoniju.

Zvezda će u 1/4 finalu Kupa igrati sa Borcem, Partizan sa Spartakom, i jasno je da će svaki drugi ishod osim sudara večitih u polufinalu biti ravan najvećoj senzaciji u istoriji košarke. Otud su misli mnogih i okrenute na taj izvesni novi sudar večitih u Nišu.

- Svako priča o drugoj utakmici, ali mi mislimo samo o prvoj. Znam da će biti velika utakmica ako pobedimo (u prvoj), oni su sjajan tim, neće biti lako, ali mi se pripremamo za ovo. Oni su sjajan tim, pokazali su nam šta mogu da urade na prošloj utakmici - hvali Argentinac tim Željka Obradovića.

- Moramo da uživamo u ovom momentu jer imamo priliku da igramo za veliki trofej, imamo priliku da igramo za veliki trofej, ovo je dodatna motivacija i za mene i za tim - optimistično će argentinski majstor.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цоа

    14. februar 2023 | 19:19

    Овај Партизанов малиша ће га вратити на фабричка подешавања

  • lux

    14. februar 2023 | 22:45

    vama samo sudije mogu pomoci , kao kad je beron ucio hodtai sa 5 koraka noseci loptu..a vi se radovalli ukradenom..to je vas uspjeh - otmi ukradi prevari..

  • Vapaj

    14. februar 2023 | 19:00

    Kako je smesan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA