Nikad više u dres Hrvatske: Bogdanović doneo čvrstu odluku

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Svoju odluku hrvatski košarkaš je izneo u septembru, a do sada, ništa se nije promenilo

Košarkaš Detroit Pistonsa Bojdan Bogdanović ponovio je jeoš jednom da se neće vraćati u reprzeentaciju Hrvatske.

Naime, Bogdanović je dao opširan interju za Mundo deportivo o brojnim košarkaškim temama. Tako, dotakao se razlike u košarci u Sjedinjenim Američkim državama i Evropi.

- To je drukčija igra. Ovde igramo više minuta i nemamo tri sekunde kao u Evropi. Ali, s druge strane, svi najbolji igrači su ovde, svaki veliki evropski i američki igrač želi da igra u NBA i to govori mnogo o nivou. Ali drukčiji je stil. Možda je tamo teže poentirati, ali najbolji igrači su ovde.

Bogdanović smatra da bi dva NBA pravila bila dobra za Evropu.

- Evroliga će promeniti trajanje na 48 minuta, biće više poena i više zabave za navijače te modifikovati pravilo tri sekunde, igrati kao što se igra ovde. Ta dva pravila mogu da promene Evroligu. Mislim da neću više igrati u Evropi (smeh). Da, voleo bih, ali nije me briga. Sviđa mi se ta debata, drukčiji je stil košarke, mentalitet u Evropi je drukčiji, u svakoj utakmici igra se žestoko.

Bogdanović je u septembru saopštio da više neće igrati za Hrvatsku, a svoju odluku je još jednom potvrdio.

- Stav mi je isti kao prošlog leta i ne mislim da će se promeniti. Imali smo puno problema sa povredama. Tako mi je praktično cio život, uvek su nam zbog povreda falili najbolji igrači. Pretpostavlja se da sa dobrim igračima treba napraviti neki rezultat, a zašto ne možemo, to je pitanje za milion dolara. Trebalo je da budemo bolji, ne znam šta da kažem, ali uvek je bilo povreda. - zaključio je on

Video: Bogdanović uz odličnu fintu promašio trojku za trijumf: Dončić i braća slavili tesnu pobedu

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA