Bivši košarkaš Partizana potpisao za aktuelnog prvaka Poljske: Večeras je odradio i prvi trening

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vasa Pušica imao je prethodno zapaženu ulogu u Torunju

Na početku sezone je nakon sklapanja ugovorom sa FMP-om došlo do brzog razilaska i pre prve zvanične utakmice. Ipak, Vasa Pušica se posle kratkog roka snašao i našao sebi mesto u Poljskoj gde je doskora nastupao sa uspehom za Torunj.

Ipak, ambicije nekadašnjeg igrača Partizana bile su znatno više od borbe za opstanak (Torunj je poslednji na tabeli), a posle dobrih partija su počele da stižu ponude ostalih.

Ona koju je poslao aktuelni prvak Poljske, Šlonsk iz Vroclava, ujedno i učesnik Evrokupa za ovu sezonu, nije mogla da se odbije. Vasa je odlučio da se rastane od Torunja i da pređe nešto južnije gde će sigurno pomoći trenutnom šampionu da izađe iz manje krize rezultata u koju je uspeo posle 14 vezanih pobeda na startu sezone.

Imao je Pušica fantastične proseke u Torunju na 10 odigranih utakmica. Postizao je 16,9 poena po utakmici uz tri skoka i 4,3 asistencije i 1,4 ukradenu loptu za prosečno 15 indeksnih poena. Za dva je šutirao sa 50% uspešnosti, za tri je imao odličnih 43,2%, dok je sa penala ubacio 29/37 šuteva (78,4%).

Večeras je odradio prvi trening u Hali "Štulecija" i očekuje se da svoj debi upiše već u subotu kada Šlonsk igra sa Čarnim iz Slupska od 20.00 časova pred domaćim navijačima.

Inače, Vasa Pušica nastupao je za Partizan tokom 2019. godine.

Video: Pogledajte kako su naštelovali ruke košarkaši Partizana pred meč protiv Bajerna

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA