Bivši igrači Partizana dali 50 poena za Mornar: Barani se odlepili od zone ispadanja i pobedili fenjeraša MZT

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gregor Glas i Marko Pecarski dominirali su u trijumfu tima sa obala Jadranskog mora

Konačno Mornar slavi pobedu, tek drugu od 27. decembra u ABA ligi. Ponovo je ona došla pred domaćom publikom u "Topolici" i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe MZT-a iz Skoplja - 93:84.

Time su se Barani barem malo odlepili od opasne zone i sačuvali čak i šanse da se bore za osmo mesto koje će na kraju sezone voditi u plej-of. Do toga je veoma dugačak put, a na obalama Jadranskog mora sigurno pre svega ostalog razmišljaju da sačuvaju prvoligaški status.

Sada Borcu beže dve pobede ispred i imaju zaostali meč sa Igokeom, tako da se sigurno malo lakše diše. Ruku na srce, nije baš bilo tako tokom trajanja meča sa Skopljanima danas u Baru.

Na snazi je bila apsolutna rezultatska klackalica, koja je potrajala sve do početka četvrte četvrtine. Na ulasku u završnih deset minuta bilo je nerešeno, posle čega je usledila serija 11:0 u korist domaćih, koja im je donela dvocifrenu prednost, koju su do kraja uspeli da sačuvaju.

Nastupio je Mornar večeras u nešto kraćoj rotaciji, a dominirali su bivši igrači Partizana. Sjajni Gregor Glas ubacio je 26 poena uz sedam skokova i tri asistencije za indeks od čak 31 poena. Ništa slabiji nije bio ni Marko Pecarski koji je dodao 24 poena uz sedam uhvaćenih lopti i jednu asistenciju i 30 indeksnih poena.

Na drugoj strani, stranci su bili najbolji. Abdul Malik Abu je ubacio 20 poena uz pet skokova, dok je Kijandre Kuk dodao 17 poena na još tri skoka.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak

Mornar - MZT Skoplje 93:84

Cibona - Split (20.00)

Subota

Studentski centar - Mega (16.30)

FMP - Cedevita Olimpija (19.00)

Budućnost - Igokea (21.00)

Nedelja

Zadar - Crvena zvezda (17.00)

Partizan - Borac Čačak (19.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Obradović sa Lesorom vežba pikenrol, ali mora da se šutiraju trojke: Trening Partizana pred Bajern

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA