Zašto se u Makabiju "hvataju za glavu" svaki put kada vide da igraju protiv Zvezde?

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 15

"Ponos Izraela" baš i ne može da se ponosi partijama protiv crveno-belih

"Da je Makabi lako dobiti kod kuće, izraelski tim onda ne bi imao samo jedan poraz do gostovanja Crvene zvezde." Upravo ovako, doduše ugrubo, komentator "Sport Kluba" je opisao paklenu borbu crveno-belih u Tel Avivu i trijumf posle drame - iako je u jednom trenutku bilo i +16 za Beograđane!

I, stvarno! Makabi poslednje dve sezone pruža sjajne partije na domaćem terenu kada je u pitanju Evroliga, gde su zabeležili samo četiri poraza do sada. Kažemo, zvanično, jer onaj kiks protiv Uniksa prošle sezone je obrisan zbog dobro poznate situacije sa ruskim klubovima.

A kada na suprotnoj strani terena vide Zvezdu, Izraelci se verovatno "hvataju za glavu" s obzirom na to da su dva od ta četiri doživeli upravo od crveno-belih.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

Pored Zvezde, koja je u četvrtka veče slavila sa 89:86, uz sjajnu partiju Nemanje Nedovića koji je ubacio šest trojki, "ponos Izraela" je ove sezone izgubio od Barselone sa 86:79. Takođe, prošle sezone bolji od njih u Tel Avivu je bio Efes (92:78) i ponovo Zvezda (75:63).

Ujedno, Makabi je u duelima protiv crveno-belih doživeo pet uzastopnih poraza u Evroligi, računajući i mečeve u Beogradu. Podsetimo, u prvom delu sezone bilo je 69:68 za crveno-bele koji će, u slučaju identičnog skora, imati bolji međusobni.

Video: Stajaće ovacije Nedoviću kad je ušao u igru: Zvezdaši mu zahvaljuju za pobedničku trojku u derbiju

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    10. februar 2023 | 07:30

    Ху д фак из макаби???🔴⚪️💪👊🏆

  • Siki

    10. februar 2023 | 08:26

    Cuj,od zvezde se hvataju za glavu ,ljudi osvajali euroligu a zvezda nikad ni blizu u top 8 i sad je zvezda strah i trepet ,budimo malo realni.

  • Milan

    10. februar 2023 | 07:37

    Isto kao sto se ovi vataju za glavu kad igraju protiv Virtusa i Olompije Milano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA