Džordan ili Lebron? Pokrenula se polemika ko je bolji, a statistika sve otkriva

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Svako ima svoje viđenje ovog "dvoboja" i teško je složiti se, ali statistički parametri daju širu sliku.

Lebron Džejms je nedavno oborio rekord Karima Abdula Džabara i tako postao igrač sa najviše postignutih poena u istoriji NBA lige. Upravo ovaj istorijski podvig, izazvao je lavinu komentara, i pokrenuo večitu polemiku ko je bolji - Majkl Džordan ili Lebron Džejms.

Ipak, svako ima svoje viđenje ovog "dvoboja" i teško je složiti se, ali statistički parametri daju širu sliku.

Kada je reč o broju šampionskih titula, Džordan ih je osvojio šest, dok Lebron ima četiri osvojene, ali i dalje igra na vrhunskom nivou. Kada je reč o MVP titulama, "samo" jednu više ima Džordan, tačnije pet, dok je Lebron i dalje na četiri.

Ipak, po jednoj stvari je Džordan daleko ispred, a reč je o titulama za najboljeg šutera u sezoni, kojih ima čak 10, dok je Lebron svega na jednoj osvojenoj. Naravno, ima i Lebron čime da uzvrati, s obzirom na to da je nedavno postao igrač sa najviše postignutih poena u istoriji NBA lige.

Takođe, Džordan je jednom izabran i za najboljeg defanzivca u ligi, dok to Lebronu nije ni jednom pošlo za rukom. Uz to, Džordan je dva puta pobeđivao na takmičenju u šutiranju trojki tokom Ol-star vikenda.

Sa druge strane, sve što je postigao, Džordan je uspeo za 14 sezona koliko je igrao, dok je Lebronu ovo 20. aktivna sezona, i kako se čini nema nameru da stane.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    9. februar 2023 | 16:56

    Jordan....

  • Za neke je Dražen Petrović a za mene #1🏀 Sale Đorđević❤💪

    9. februar 2023 | 18:09

    Kad sam čuo bio sam u čudu , jedan je i neponovljiv Mike Jordan, svi ostali ne mogu ni da mu pridju.Protiv koga je sve igrao Jordan i kakva je ono NBA bila,da se smrzneš...I na kraju Lejkersi napraviše od te NBA postavu svih zvezda ko da im se suprostavi🙂To je kao kad poķusavaju da porede Hamiltona i Sennu.Svaka čast Lebronu ali on nije i neće da bude veći od letećeg Majka.I believe i,can fly, i belive i can touch the sky...😉🏆

  • Vitez Koja

    9. februar 2023 | 16:43

    Jokić😀 Ali ako je izbor između ova dva, onda sam više za Džordana.Najviše zbog brutalne nadmoći koju je imao u odnosu na ostale.Pomerio je i podigao je taj sport na jedan viši nivo, kao i Jokić.Naravno da je Lebron strašan igrač i mogao bih i za njega to da kažem, ali ipak za malu nijansu ispod.U košarci nisu bitne samo brojke, to zavisi od uloge u timu, zavisi od ostalih igrača u timu... Nije to recimo tenis gde igrate sami,gde igrate samo turnirski, gde da bi osvojili nešto značajno morate da pobedite sve, bez lošeg dana, pada koncentracije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA