Irving već komanduje u Dalasu: Sjajan debi Kajrija za Mevse, Dončić gledao čarolije novog saigrača

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U prvoj utakmici za novi klub posle trejda iz Bruklina Irving upisao 24 poena, 5 asistencija i 3 skoka

Košarkaši Dalasa porazili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 110:104 u meču koji je obeležio debi Kajrija Irvinga za Teksašane.

Irving je pre samo dva dana trejdovan u tabor Mevsa iz Bruklina i odmah u prvoj utakmici pokazao kakav je majstor postigavši 24 poena, uz pet asistencija. Za goste je treći meč zaredom propustio lider tima Luka Dončić, koji je sa klupe video kakvog je saigrača dobio u nekadašnjem šampionu sa Klivlendom i jednom od najboljih individualaca lige u protekloj deceniji.

Prema najavama iz SAD, Dončić bi mogao da se vrati na parket već naredne noći protiv Sakramenta i pridruži se Irvingu. U teoriji, Dalas sa njima dvojicom ima ako ne najbolju, ona jednu od najboljih i najkreativnijih spoljnih linija u ligi, ali kako će to izgledati u praksi pokazaće vreme.

Kako bilo, Irvingu nije bilo potrebno mnogo na privikavanje na novu sredinu, odmah je preuzeo dirigentsku palicu i vodio svoj novi tim do pobede. Dalas je i bez Dončića bio na visini zadatka u Los Anđelesu, vodio je i 19 razlike u prvom poluvremenu i do kraja, uprkos jednom jakom naletu Klipersa, održao se na rezultatskom odstojanju.

Iako su bili blizu u poslednjoj deonici, kada su prišli na samo poen zaostatka, Klipersi nijednom nisu preuzeli vođstvo.

Kajri je pokazao klasu još u začetku meča kada je poveo seriju gostiju od 13:0 kojoj je najviše doprineo sa osam poena od čega su bile dve vezane trojke. Bio je to i nalet koji je, ispostavilo se, prelomio utakmicu i usmerio je u jednom pravcu.

Posle meča, koji je privukao veliku pažnju brojnih poznatih ličnosti upravo zbog Kajrijevog debija, upravo je Irving poklonio dres boks zvezdi Flojdu Mejvederu, njegovom velikom fanu.

Rezultati

Klivlend - Detorit 113:85

Vašington - Šarlot 118:104

Boston - Filadelfija 106:99

Majami - Indijana 116:111

Toronto - San Antonio 112:98

Hjuston - Sakramento 128:130

Juta - Minesota 118:143

Los anđeles Klipers - Dalas 104:110

Portland - Golden Stejt 125:122

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA