Dončić se vratio na teren u velikom stilu: Nije ni "ogreban", ludovao protiv Detroita i završio sa 53 poena

 
 ≫ 
  • 1

Još jedna zaista neverovatna partija sjajnog Luke

Ovaj čovek ima magiju u svojim rukama. Toliko je moćan da ni povreda nije mogla da ga poremeti. Luka Dončić se danas vratio na parket za svoje Dalas Maverikse i odmah pokazao koliko im znači, a njegov tim je uz to upisao i jako važan trijumf protiv Detroit Pistonsa - 111:105.

Sjajni Luka ubacio je neverovatna 53 poena uz osam skokova i pet asistencija. Bukvalno je plesao po terenu i uzeo čak 24 šuta iz igre od kojih je 17 pogodio. Bio je skoro polovičan kada je reč o šutu za tri poena, pošto je stao na 5/11, dok je šutirao čak 18 penala od kojih je 14 realizovao.

Podsetimo, Luka se nedavno povredio, mnogi su se uplašili da to ne bude i mnogo teža povreda koja će prouzrokovati duže odsustvo sa terena, ali je Slovenac uspeo da "preživi" bez ikakvih poteškoća i da se na teren vrati u velikom stilu. Može se reći i u pravom momentu, jer Maveriksi vode veliku borbu za plej-of Zapada.

Još jedan igrač sa Balkana se istakao na ovoj utakmici, samo na drugoj strani parketa. Bojan Bogdanović postigao je čak 29 poena uz pet skokova i dve asistencije, ali Detroit nije mogao do senzacije u Teksasu i već je otpisan iz svake borbe za plej-of, pošto je zakucan za dno tabele na Istoku sa samo 13 pobeda iz 52 utakmice.

Nije ovo ni bila neka katastrofalna predstava Detroita, bili su pred sam kraj u nekoliko navrata i na svega dva poena zaostatka, ali je Dončić ipak pokazao svoju moć i talenat i prelomio meč u korist Maveriksa.

Prethodno je vođena velika borba, a posebno interesantno bilo je u trećoj četvrtini kada su Pistonsi uspeli ozbiljno i da uplaše navijače u Teksasu, pošto su stigli do dvocifrene prednosti od +11. Međutim, Dalas je lepo završio taj kvatal, prišao na poen zaostatka i potom preokrenuo u svoju korist.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Orlando 109:119

Bruklin - Los Anđeles 121:104

Minesota - Sakramento 111:118 (posle produžetka)

Oklahoma - Golden Stejt 120:128

San Antonio - Vašington 106:127

Dalas - Detroit 111:105

Finiks - Toronto 114:106

Portland - Atlanta 129:125

Video: Povredio se Luka Dončić, prve prognoze uopšte nisu dobre: Izgledalo je zastrašujuće

(Telegraf.rs)

Video: Mercedes divlja na putu neposredno pre tragedije kod Bačkog Petrovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA