Delije ga svojevremeno zvale u Zvezdu, a on se nudio Partizanu: "Treba im dobar organizator igre..."

 
 ≫ 
  • 2

On je tokom karijere u nekoliko navrata bio oduševljen od strane Delija

Na spomen novije istorije Evrolige, Malkolm Dilejni je jedan od boljih plejmejkera koji se pojavio u ovom takmičenju. Izuzev njegovih dobrih partija, nije tajna i da su ga Delije svojevremeno zvale u Crvenu zvezdu, dok je sam Dilejni bio oduševljen navijačima, ali izgleda da bi sada došao na drugu stranu, onu crno-belu.

Malkolm Dilejni je gostovao u podkastu na "Basket njuz" portalu sa Donatasom Urbonasom, poznatom litvanskom novinaru, gde je zajedno sa Erikom MekKalumom govorio o raznim stvarima, a dotakao se i činjenice da je mogao da dođe u Partizan.

Dilejni je nedavno na Tviteru pričao i o Crvenoj zvezdi, koje se dotakao zbog čitave situacije oko Kampaca, ali sada je priča bila usmerena na drugu stranu, odnosno, na najvećeg rivala.

- Koliko god da ne volim stil koji gaje srpski treneri, Kevin i Zek su moja braća, želeo sam da odem tamo. Da su me zvali ranije, spremio bih se, iako okolnosti nisu bile sjajne. Međutim, najbolje igram kada očekivanja nisu velika, kada se ne očekuje da napravimo mnogo, a kada tim ima potencijal za to - započeo je svoje izlaganje Dilejni.

Partizan je prethodne sezone imao velike ambicije, međutim, na njihovom putu se isprečila Bursaspor predvođena Dušanom Alimpijevićem, koja ih je savlada u prepunoj Areni, gde je Dilejni istakao i najveći problem ekipe, a to je da im je potreban plej.

- Njima je bio potreban plej, rekao sam to Kevinu kada su izgubili u Evrokupu prošle godine, jer bez odličnog organizatora igre, ekipe će uvek da se muče. Fali im plejmejker. Pričao sam sa njima, rekli su mi da dođem. Nikada nisam igrao za tim sa takvom bazom navijača.

Malkolm Dilejni Foto: MN Press

Dilejni je u Milanu igrao za Zekom Lidejem i Kevinom Panterom, a istakao je i da mu je žao što ih nije zatekao ponovo u Milanu, odnosno, što su otišli i pre nego što se vratio u klub posle povrede.

- Bio sam povređen kada se njih dvojica nisu vratili u Milano, očekivao sam da ćemo ostati zajedno nekoliko godina, Panter je igrao fantastično, iako ni trener Etore Mesina nije bio siguran da li će se uklopiti u taj sistem. Ledej je trebalo da bude MVP lige tada. Obojica su posle toga otišli, bio je Kevin sa mnom u Atlanti, kada je odlučio da ode u Partizan, razgovarali smo, hteo je da ostane u Italiji. Isto je bilo i sa Zekom i onda se to dogodilo. Nisu tražili neke neverovatne uslove, posle odlične sezone i svega, smatrao sam da je Zek zaslužio da ostane. Imam zaista odličan odnos sa njima, otišli su u Partizan posle toga.

Video: Partizan u Podgorici odradio trening za Večiti derbi u Evroligi: Studenti su preslabi za crno-bele

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    24. januar 2023 | 18:06

    Zanimljivo, pred svaki derbi dovodimo neko veliko pojacanje😁😁😁

  • Ssss

    24. januar 2023 | 20:24

    Dzabe kad to nije vise onaj kvalitet, toga su i svesni pa ga nisu doveli. Isto moze i Marselinjo da se pojavi i kaze, ali zavrsio je sa ozbiljnom kosarkom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA