Iskusni vuk stigao na Dorćol: Miljenović prešao u Dinamik, nekadašnji igrač Partizana adut za ABA 2 ligu

 
  • 2

Dugačka i veoma bogata karijera je iza Nenada

Veliki transfer u Košarkaškoj ligi Srbije! Sjajni Nenad Miljenović karijeru će posle nastupa u OKK Beogradu na početku ove sezone nastaviti u Dinamiku, sa kojim će se izvesno do kraja boriti i za jedno od mesta koja vode u ABA 2 ligu, što je svakako cilj Dorćolaca.

Ljubitelji košarke pamte Miljenovića po nastupima za beogradski Partizan, kao i za Megu i grčki PAOK. Pored toga, bio je član OKK Beograda i to u tri navrata, Radničkog iz Kragujevca, Sevilje, Olimpije iz Ljubljane, a potom se otisao na Daleki Istok gde je nastupao u San-En Neofiniksu i to zajedno sa preminulim Stefanom Jelovcem. Pre povratka u srpsku košarku, nastupao je za Dinamo iz Bukurešta.

Sa mlađim kategorijama reprezentacije Srbije osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Litvaniji 2009. godine, kao i srebro dve godine kasnije na Evropskom šampionatu za igrače do 18 godina u Poljskoj.

Igra na poziciji plejmejkera, trenutno ima 29 godina i visok je 194 centimetra. Zajedno sa Radetom Zagorcem je tokom 2020. godine osnovao Uniju igrača ABA lige.

Što se Dinamika tiče, ekipa sa Dorćola trenutno zauzima drugo mesto na tabeli Košarkaške lige Srbije sa skorom 14-4, koliko ima i valjevski Metalac. Ispred je samo Zlatibor iz Čajetine sa odnosom 15-3.

Video: Čović: Kako to da Evroliga ne kazni Partizan kad se vređa predsednik Srbije?

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA