I pobeda i rekord i tripl-dabl, Jokić može sve! Srbin živi san, Nagetsi drže čelo Zapada i ne daju ga nikome

 
 ≫ 
  • 1

U noći kada je oborio rekord Nagetsa po broju asistencija, Srbin, uz Mareja, vodio ekipu do osme uzastopne pobede - sa novim tripl-dablom

Srpski košarkaš Nikola Jokić obeležio je još jednu utakmicu Denvera, sa novim tripl-dabl brojkama u statistici (31p, 11sk, 13 as) vodio je Nagetse do preokreta i pobede nad Minesotom kod kuće rezultatom 122:118.

Navijači "Grumenja" prethodno su svedočili istorijskom trenutku pošto je Jokić postao najbolji asistent u istoriji kluba sa 3.680 produktivnih dodavanja!

Ovako su ga počastili ovacijama.

Čitava ekipa Denvera se u nastavku, iako su gosti vodili sve vreme, potrudila da uveliča ovaj veliki trenutak pobedom - osmom uzastopnom!

Nagetsi tako ostaju na čelu Zapadne konferencije sa učinkom 32-13, pobedu manje ima Memfis koji je ove noći upisao 11. uzastopni trijumf i definitivno se kristališe kao najozbiljniji konkurent Denveru za prvo mesto u regularnom delu sezone. Borba će biti žestoka.

Ali Denver ima čarobnjaka u liku Nikole Jokića, a ima, bogami i ubitačnog Mareja, i zahvaljujući ovom tandemu ekipa Majka Melouna je u poslednjem minutu uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Nikola je pogurao Denver u samoj završnici serijom 4:0, Minesota je sve vreme držala prednost na svojoj strani, ali je u ključnim trenucima meča isplivao pobednički karakter domaćeg tima. Kao meč viner istupio je Džamal Marej, koji je preuzeo napadačku palicu od Nikole i zapečatio trijumf Denvera.

nikola jokic Foto: Tanjug/ap

Marej je najpre pogodio trojku za egal 118:118, pa je dva minuta pre kraja nastupila je potpuna neizvesnost.

Gosti su ostali bez oštrine i preciznosti u napadu, počeli su da greše, a Marej je na 55 sekundi do kraja još jednom bio neumoljiv i dovršio posao.

Nagetsi su tako, konačno, preuzeli vođstvo i uspeli da ga sačuvaju. U narednoj akciji Entoni Edvards je promašio kod Minesote da bi se meč završio onako kako je to bilo i suđeno u večeri kada je Jokić oborio rekord franšize po broju asistencija - Nikolinim dodavanjem za Erona Gordona i poenima potonjeg za kraj.

Rezultati

Dalas - Atlanta 122:130

Njujork - Vašington 105:116

Hjuston - Šarlot 117:122

Memfis - Klivlend 115:114

Nju Orleans - Majami 98:124

Oklahoma - Indijana 126:106

Juta - Los Anđeles Klipers 126:103

Denver - Minesota 122:118

Los Anđeles Lejkers - Sakramento 111:116

Standings provided by Sofascore

Video: Ovo može samo Jokić: Magična asistencija našeg Nikole za brutalno zakucavanje

(Telegraf.rs)

Video: Velika greška štopera Jedinstva sa Uba poklonila bodove TSC-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. januar 2023 | 07:24

    Jos par utakmica i imaće prosecan ucinak tripl-dabl u sezoni sto je neverovatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA