Jovanović svestan situacije pred derbi: "Zvezda je apsolutni favorit"

 
  • 4

KK Budućnost i KK Crvena zvezda će se sastati od 19 časova i 30 minuta u dvorani "Morača"

KK Budućnost je u prvom delu sezone u ABA ligi gostovala i Crvenoj zvezdi i Partizanu, a ti mečevi su pokazali da su "plavi" daleko od beograskih rivala u borbi za vrh tabele u regionalnom takmičenju.

Ali, i evroligaši imaju pravo na loš dan,  a "plavi" se nadaju da će jedan takav imati Zvezda u sutrašnjem derbiju u "Morači". Duel velikih protivnika je u nedelju od 19 sati i 30 minuta, u kojem Budućnost želi da prekine seriju crveno-belih od četiri pobede u međusobnim mečevima.

- Zvezda je u ovom momentu apsolutni favorit, jedan od najboljih timova u ABA ligi i tim koji trenutno igra jako dobru košarku na najvećem mogućem nivou kao što je Evroliga - rekao je trener Podgoričana Vladimir Jovanović.

KK Zadar - KK Budućnost VOLI Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Iza Budućnosti je odlično izdanje u Hamburgu u Evrokupu (slavila je 87:59), ali okršaj sa ekipom koju vodi Duško Ivanović je sasvim drugačija priča...

- Mi moramo da se okrenemo sami sebi, da imamo pravu energiju i intenzitet. Jer, ako tu ne odgovorimo na pravi način rivalu kakav je Zvezda - tada počinju problemi. I tu ne pričamo o praznom hodu ili jednoj četvrtini slabijeg ritma, nego o ukupno minutu ili dva - Zvezdi je i to dovoljno da dođe do svoje košarke. Da bismo to izbegli neophodno je da budemo jako fokusirani - istakao je Jovanović.

Kapiten Petar Popović veruje da Budućnost ima kvalitet da parira timu koji pretenduje na Top 8 Evrolige.

Zvezda u ABA ligi može da računa na Fakunda Kampaca (još nije registrovan za Evroligu), a pre dva dana se protiv Monaka vratio nakon povrede i Luka Vildoza.

Van stroja su bivši igrači Budućnosti - Nikola Ivanović i Hasan Martin, dok  je pod znakom pitanja nastup Bena Bentila.

KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: ATA Images

- Zvezda je pokrivena na svim pozicijama, ali i mi smo svesni sopstvenog kvaliteta i mogućnosti. Znamo da je potrebno da odigramo i preko maksimuma da bismo slavili. Imamo svoje ciljeve, nije ni realno da se borimo sa Zvezdom ove sezone, ali želimo da se takmičimo, da pokažemo napredak u odnosu na prethodnu utakmicu. Pa da vidimo za šta će to biti dovoljno - kazao je Popović i dodao:

- Moramo da uradimo dosta stvari na terenu. Zvezda igra konstantno dobro svih 40 minuta, pokazuje to u Evroligi. A mi da jednostavno damo sve od prvog sekunda i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - zaključio je Popović.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    15. januar 2023 | 00:47

    Па ми смо апсолутни фаворити и Жоцовој легији странаца, после трипле круне и две релативно лагане победе скоро, а камоли за милогорце, иначе традиционалне њихове пријатеље...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA