Kako Partizan i Zvezda stoje na tabeli Evrolige posle novog duplog kola? Top 8 je veoma blizu za večite rivale

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Sledi nekoliko važnih utakmica za oba tima, uključujući i večiti derbi

Gotov je još jedan dupli program u Evroligi. I Partizan i Crvena zvezda posle njega nalaze se u ozbiljnoj konkurenciji da se na kraju domognu mesta među osam najboljih.

Partizan je večeras uspeo da anulira poraz iz Tel Aviva protiv Makabija, pobedom protiv Baskonije i sada je na skoru 9-10. Sa druge strane, Crvena zvezda je isprva izgubila od Real Madrida na domaćem terenu, da bi to nadoknadila trijumfom protiv Monaka za odnos 10-9.

Interesantno je da se i nakon ovog kola, večiti rivali nalaze na susednim pozicijama na tabeli. Zvezda je na 10. mestu, dok je Partizan na 11. mestu. Isti skor kao i Zvezda trenutno imaju Efes koji je upravo osmi, kao i Makabi iz Tel Aviva. Sa crno-belima, poziciju deli jedino Valensija.

Standings provided by Sofascore

A upravo će španska ekipa biti naredni protivnik Partizana, isto dužnik iz prvog dela sezone iz Arene, kada je slavila u produžetku. Crno-belima će to biti vrlo važna uvertira i za večiti derbi koji nas posle toga čeka na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić".

Sa druge strane, pre tog večitog derbija, Zvezda će igrati sa Žalgirisom u Kaunasu. Litvanci su još jednom potvrdili da su veoma ozbiljan kandidat za osam najboljih, pa ni timu Duška Ivanovića neće biti lako.

U prvih osam se trenutno nalazi Real Madrid, koji je sada jedini na vrhu sa skorom 13-6, potom sledi serija četiri tima sa 12-7, a to su Olimpijakos, Fenerbahče, Barselona i Monako. Baskonija i Žalgiris imaju po 11-8, a osmi je, kao što smo rekli, Anadolu Efes sa 10-9.

Ispod Zvezde i Partizana pored Valensije su još Virtus sa 8-11, potom Bajern i PAo sa 7-12, kao i Alba, Olimpija iz Milana i Asvel koji svi imaju po 6-13.

Slede prelomni mečevi, gde će se videti od čega su "sazdani" večiti rivali. Nema sumnje da na obe strane postoji velika želja da se domognu čuvene Top 8 faze.

Video: Danilo Anđušić zadovoljan posle ubedljive pobede Partizana

(Telegraf.rs)

Video: Velika greška štopera Jedinstva sa Uba poklonila bodove TSC-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    13. januar 2023 | 23:43

    Igokeja nam uskoro dolazi na deranje tako da oni mogu samo da se bore za top 18 a Zvezda najbolji košarkaški klub na Balkanu poslednje decenije u top 8 .

  • Miša

    13. januar 2023 | 23:54

    Oba kluba imaju kvalitet za Top 8 a da li će, videćemo. Realno ne znam na koju foru Baskonija i Monako stoje tako visoko na tabeli. Ne zbog zadnjeg kola. Svaka utakmica je bitna, nadam se da pobeda pripisana Barseloni ne bude presudna. Ako zdravlje posluži Zvezdine igrače konačno, šanse su realne.

  • хахахахахахахах

    13. januar 2023 | 23:45

    Једни иду други не, а Дерби ће одлучити ко иде даље то је чињеница, спектакл се спрема!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA