Adrenalinska pobeda Makabija pred Partizan: "Ponos Izraela" nadoknadio 14 poena, slavio posle dva produžetka

 
 ≫ 
  • 0

Tim Odeda Kataša gubio 14 razlike, "preživeo" i šut gostiju za pobedu u poslednjoj sekundi

Košarkaši Makabija ne blistaju, ali su, pred evroligaški meč sa Partizanom, uspeli "na mišiće" da dođu do pobede u domaćem šampionatu, posle dva produžetak protiv Hapoel Haife rezultatom 108:104.

Makabi je tako održao prvo mesto na tabeli sa skorom 11-2 i utakmicom više od prvog pratioca, gradskog rivala Hapoela (10-2).

Ova pobeda, izborena posle krajnje uzbudljive borbe, bila je na neki način i melem za "Ponos Izraela" nakon traumatičnog poraza od Reala u Madridu (98:65) u prethodnom evroligaškom kolu, ali je i dobra uvertira za naredni izazov u elitnom evropskom rangu, koji čeka ekipu na istom mestu za tri dana protiv Partizana.

Sastav iz Tel-Aviva ima pobedu više od crno-belih pred međusobni duel.

Protiv Hapoela iz Haife, ekipa trenera Odeda Kataša bila je na pragu još jednog neuspeha, pošto su gosti vodili gotovo čitav meč, u trećoj deonici i sa 13 poena razlike, međutim jak finiš domaćih bio je ključan da se stvari rezultatski iznivelišu.

U dramatičnoj završnici regularnog dela, gosti su imali i šut za pobedu, no lopta nije "htela" u koš, pa se ušlo u dodatnih pet minuta. Ni nakon prvog produžetka nije bilo pobednika i premda je Makabi bio u konstatnoj prednosti, nije uspeo da iskoristi poslednji napad u tom periodu meča, pri egalu, pa se drama nastavila.

Domaći sastav, koji je bio bez pomoći nekolicine udarnih aduta poput Lorenca Brauna i Vejda Boldvina, i u drugom dodatnom vremenu imao je rezultatsku kontrolu u svojim rukama, ali ni u tom delu meča nije moglo bez uzbuđenja. Na 106:104 za Makabi, gosti nisu iskoristili napad, Makabi je došao do poena već u narednoj akciji koja je izazvala burne reakcije obe strane, jer je sporan bio koš, koji je, nakon video pregleda, ipak priznat domaćima.

Rampa centra gostiju u toj situaciji došla je na neregularan način, jasno se videlo da je ruku gurnuo kroz obruč da bi spečio loptu da uđe u koš. poeni su priznati, Makabi je na 11 sekundi pre kraja imao četiri razlike i praktično je tada, konačno, osigurao pobedu.

Adams sa 26, te Kolson sa 25 poena (10 skokova) bili su daleko najbolji u pobedničkom timu, Sorkin i Nibo dodali su po 12 poena.

Video: Ovako je Partizan pregazio Cibonu u Areni: Najbolji momenti meča

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA