Evroliga stigla na pola puta: Prvog i desetog dele dve pobede, Zvezda i Partizan rame uz rame sa najvećima

 
 
  • 11

Posle svega viđenog do sada, jedno je sigurno, prava uzbuđenja i košarkaške poslastice tek slede, večiti beogradski rivali igraće i te kako važnu ulogu u borbi za Top 8 fazu

Posle 17 kola elitnog košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu jasno je jedino da apsolutno ništa nije jasno, niti otvoreno, u svođenju zaključaka o ekipama koje se mogu nazvati izrazitim favoritima i koje su se izdvojile na tabeli.

Koliko je ova sezona Evrolige ujednačena, uzbudljiva i neizvesna svedoči sam pogled na plasman klubova posle tačno polovine puta u regularnom delu takmičenja.

Čak pet ekipa sa istim učinkom "se otima" za prvo mesto, što teško da smo ikad imali priliku da vidimo.

Olimpijakos, Real, Monako, Baskonija i Barselona sa odnosom pobeda i poraza 11-6 prednjače u odnosu na konkurenciju, ali to je toliko mala, skoro beznačajna prednost u trenutnoj konstalaciji snaga, o čemu svedoči činjenica da deseti tim u "renkingu", to je trenutno Zvezda (lošija od tri tima sa skorom 9-8, samo zbog koš količnika) ima tek dve pobede manje!

Nisu daleko ni ostali. Svi se nadaju, svi mogu, svi imaju solidne pozicije da se u nastavku sezone potuku za Top 8 fazu.

Kada je reč o formi i konstantnosti, vrlo bitnom faktoru za konačan plasman, važno je reći da je tu, na primer, Fenerbahče trenutno u najvećem poniranju sa pet uzastopnih poraza, ali je i dalje pri vrhu tabele sa tek pobedom manje od pobrojanih pet lidera.

Košarka Evroliga Partizan Monako Foto: MN Press/Marko Metlaš

Partizan je, opet, u potpuno kontra ritmu od Fenerbahčea.

Crno-beli blistaju iz kola u kolu, nanizali su već četiri pobede koje su ih dovele na prag gornje polovine tabele. Konstantnost pokazuje i Crvena zvezda koja je od dolaska trenera Duška Ivanovića pretrpela tek dva poraza, i to vrlo tesna (Armani, Barselona), očito igra fenomenalno u gostima, i trenutno je uz rame evropskom prvaku Efesu, te Žagirisu i Makabiju na deobi osme pozicije.

Crveno-beli naredna dva meča igraju pred svojim navijačima, u dva dana, kada će najpre ugostiti Real, pa Monako. I bez povređenih Hasana, Ivanovića, Vildoze, te Kampaca, koji čeka "mig" Evrolige da zaigra, Zvezda, pokazala je to protiv Valensije, ima dovoljno jakih aduta za još lepih trenutaka.

Zahuktali Partizan će u naredna četiri kola tri puta igrati na strani, prvo protiv Makabija, a nakon meča sa Baskonijom u Areni, Obradovićev tim očekuju dva teška izazova na gostujućim terenima - protiv Valensije i Zvezde.

Januar je, dakle, izuzetno značajan mesec za crno-bele koji bi svoje šanse za prodor u Top 8 mogli bolje da vide nakon ove četiri utakmice, mada i posle ovih izazova ima još dovoljno prilika da ekipa nadoknadi eventualne izgubljene bitke ili da dodatno poboljša svoju poziciju.

Kako bilo, deluje da oba srpska predstavnika u Evroligi nisu ovako zrelo igrala i imala jednako dobre šanse da naprave veliki rezultat u isto vreme, a to bi, u ovakvo ujednačenoj Evroligi, sa izuzetno jakim rivalima, svakako bio plasman među osam najbljih i za jedne i za druge.

Posle svega viđenog do sada, jedno je sigurno, prava uzbuđenja i košarkaške poslastice tek slede.

Evroliga, 17. kolo

Četvrtak

Alba - Baskonija 85:84

Žalgiris - Fenerbahče 86:66

Barselona - Virtus 75:83

Bajern - Panatinaikos 84:68

Partizan - Monako 100:80

Petak

Anadolu Efes - Asvel 78:72

Olimpijakos - Armani 82:66

Valensija - Crvena zvezda 75:77

Real Madrid - Makabi Tel-Aviv 98:65

Пласман обезедио Sofascore

Naredno kolo (10. i 11. januar)

Crvena zvezda - Real Madrid

Monako - Olimpijakos

Alba - Armani

Bajern - Baskonija

Panatinaikos - Fenerbahče

Virtus - Žalgiris

Asvel - Barselona

Makabi - Partizan

Valensija - Anadolu Efes

Video: Anđušić na koktelu poručio: Najlepša stvar u 2022. je to što sam se vratio u Partizan

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    7. januar 2023 | 09:07

    Iskreno Zvezda ima velike šanse za top 8 posebno kad se priključe Argentinci. Cak i bez njih pobeđuju. Izgledaju ubedljivi. Nose se sa svima. Partizan nema neki roster i oni će opet imati seriju poraza videćete . Deluju kao veštačka ekipa.

  • Da posle

    7. januar 2023 | 08:49

    Sledećeg kola bude razlika jedna pobeda, između Zvezde i vrha tabele (reala).

  • Vapaj

    7. januar 2023 | 08:19

    Partizan je sam kriv sto nije 10-7 sad skor!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA