Crno-beli korak bliže Top 8: Evo kako izgleda tabela Evrolige posle pobede nad Monakom

 
  • 0

Crno-beli odigrali možda i najbolji meč ove sezone

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Monaka rezultatom 100:80, u okviru 17. kola Evrolige. Crno-beli su u prepunoj Areni odigrali maestralnu utakmicu i prišli korak bliže plasmanu u Top 8 najeltinijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Blistali su izabranici Željka Obradovića u svakom parametru na terenu, i ubedljivom i direktnom igrom na kolena "bacili" jednog od glavnih konkurenata za prestižni trofej Evrolige. Crno-beli su tako ostvarili osmu pobedu u najjačem košarkaškom takmičenju Starog kontinenta i tako prišli tik uz večitog rivala, Crvenu zvezdu, koja sa skorom 8-8 zauzima desetu poziciju. Partizan se nalazi na 11. mestu sa skorom 8-9, i utakmicom više od kluba sa Malog Kalemegdana.

Kada je reč o vrhu tabele, Baskonija je i dalje prvoplasirana sa skorom 11-6, iako je doživela pomalo šokantan poraz od poslednjeplasirane Albe (85:84). Sa istim skorom slede Barselona koja je poražena od Virtusa (75:83) i Monako, dok četvrto i peto mesto zauzimaju Olimpijakos i Real Madrid, sa skorom 10-6 i utakmicom manje.

Košarka Evroliga Partizan Monako Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fenerbahče ima skor 10-7, na sedmoj poziciji, posle ubedljivog poraza od Žalgirisa (86:66), a na samoj "granici" odabranog društva je upravo Žalgiris, sa skorom 9-8. Slede Efes i Crvena zvezda sa skorom 8-8, na devetom, odnosno desetommestu, a odmah iza crveno-belih je i Partizan.

Isti skor kao crno-beli ima i Virtus na 12. mestu, dok naredni rival Crvene zvezde, ekipa Valensije zauzima 13. mesto sa skorom 7-9. Slede Armani i Lion sa skorom 6-10, pa potom i Bajern i Panatinaikos sa 6-11, dok je Alba "zakucana" za dno sa skorom 5-12.

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA