Zvezda se obratila novim saopštenjem zbog zabrane Kampacu: "Želimo brzu reakciju Dejana Bodiroge"

 
 ≫ 
  • 85

Crveno-beli ističu da su izmirili sve obaveze i da su o tome obavestili i direktora i predsednika Evrolige

KK Crvena zvezda se obratila javnosti novim saopštenjem povodom odluke Evrolige da zabrani registraciju novih igrača klubu do kraja februara.

Zvezda tako trenutno ne može da registruje Fakunda Kampaca, najveće pojačanje kluba bar još dva meseca, niti bilo koje drugo pojačanje koje dovede u tom periodu.

Zvezda se već oglasila nakon što je dobila odluku, najavila borbu pravnim putem, ali sada je sa Malog Kalemegdana poslato novo saopštenje, koje prenosimo u celosti.

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je klub odmah nakon dostavljanja odluke od strane finansijskog panela EL i izrečene kazna (po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine), uputio hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige (CEO) Maršalu Glikmanu, kao jednu od svojih pravnih mogućnosti, da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Evroliginog Disciplinskog pravilnika!

- KK Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve EL, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige!

- O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

- Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom odredjivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju!

- Bilo koja druga sankcija bi postigla svrhu kažnjavanja administrativnog prekršaja, a svrha kažnjavanja je ispunjenje finansijskih obaveza, što je KK Crvena zvezda svakako ispunila!

- KK Crvena zvezda Meridianebt bio bi apsolutno iznenađen izostankom brze i pozitivne reakcije Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge.

Video: Ivanović: Sa ili bez Kampaca naši ciljevi su svuda isti jer basket je basket

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    4. januar 2023 | 20:35

    Pa Bodiroga je i reagovao

  • Beograd Srbija

    4. januar 2023 | 22:28

    -Trazis odbranu od Bodiroge smrdo jedan iz zeleznika, sve tvoje izjave za navijace Partizana da si ugasio Crno Beli Svet jeli nevaspitani, kad je Beron napravio 8 koraka i pobego u svlacionicu sta si bio tada izjavio jeli smrdo mali, da je sudija pogresio i to je to osvojili smo titul i nema ponavljanja meca, jel tako bilo bravo Miroticu za trojku brate cestitamo u inat ovog smde malog, sve tvoje izjave ko te nezna duboko ce platiti ceh bitnago mala polako zavrsices ti tamo gde ti je mesto, ti si slika i prilika ove napacene drzave da si u drugoj drzavi ti bi robijao odavno.

  • terza1.

    4. januar 2023 | 20:30

    Šta vas briga panteri. Ta kazna se ionako odnosi na Crvenu Zvezdu , a ne na Crvenu Zvezdu Meridianbet. Iskusan je doktor iz Železnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA