Zvezda se mučila protiv Splita, pa sve rešila u samo 10 minuta: Jedna četvrtina bila dovoljna za novu pobedu

 
 
  • 47

Crveno-belima je za ovu pobedu bilo potrebno samo 10 minuta u trećoj deonici

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv Splita sa ubedljivih 72:63 u meču 13. kola ABA lige, čime su i zaseli na prvo mesto u ovom takmičenju.

Odigrala je Crvena zvezda poprilično čudnu utakmicu, makar što se tiče oscilacija u samoj igri. Prvo poluvreme je definitivno bilo za zaborav, pošto je Zvezda postigla tek 32 poena za 20 minuta, ali je mnogo veći problem činjenica da su promašili ogroman broj otvorenih šuteva.

Ipak, sve su to nadoknadili u samo 10 minuta, odnosno, u trećoj četvrtini u kojoj su postigli bezmalo isti broj poena kao za čitavo poluvreme. Pogađali su trojke u ovom periodu igre, ali su i mnogo bolje igrali u napadu, ali i odbrani, što je bilo dovoljno za prevagu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ben Bentil sa 12 poena, dok su Nemanja Nedović i Filip Petrušev dodali po devet. Kod Splita je najbolji bio Lui Saliven sa 18 poena, 14 je dodao Dominik Mavra, dok je Šenon Šorter meč završio sa 15 poena.

Split - Crvena zvezda 63:72

TOK UTAKMICE:

04:00 (54:67) - Runjić je pogodio uz faul i ponovo vratio svoj Split na 10 poena zaostatka. Treba istaći i da je Šenon Šorter jedan od najboljih pojedinaca na čitavoj utakmici, pošto igra odličan meč u obe strane, kako napadački, tako i defanzivno. Konačno je i Zvezda prekinula svoj "košgeterski post", pošto je Stefan Marković pogodio trojku.

07:46 (48:62)- Ušla je nešto laganije Crvena zvezda u ovu poslednju deonicu. Mitrović je odmah postigao poene, na drugoj strani je uzvratio Saliven, dok su nastavili košarkaši Zvezde i da promašuju određene šuteve sa tvorenih pozicija.

4/4

00:00 (44:58) - Kraj treće četvrtine! Odlična igra Crvene zvezde u ovom periodu igre, gde su postigli skoro identičan broj kao za čitavo prvo poluvreme. Sam kraj je doneo i nekoliko prokockanih napada, ali crveno-beli i te kako moraju biti zadovoljni prednoššću od 14 poena

02:40 (42:56) - Šenon Šorter je igrač koji održava Split u životu na ovoj utakmici, pogodio je iz ugla trojku, ali njegovi saigrači zaostaju i polako gube fokus, dok Zvezda sve hitrije napada i koristi svoje napade. Kampaco je odmah podigao trojku na drugoj strani i pogodio je za čak 22 poen u ovoj trećoj deonici.

06:10 (35:44) - Nastavila je Zvezda sa odličnom igrom, o čemu govori i 12 poena za četiri minuta. Pogodio je i Sefan Marković trojku, Nemanja Nedović i Dalibor Ilić su bili precizni, pa je tako i narasla prednost crveno-belih na čak devet poena.

07:33 (32:40) - Otvara drugo poluvreme Crvena zvezda trojkom Branka Lazića, Mavra je uzvratio dvojkom, da bi i Bentil postigao novu trojku za Crvenu zvezdu.

3/4

00:00 (30:32)  - Kraj prvog poluvremena! Veoma robusnih nekoliko napada, gde su i jedni i drugi promašivali u serijama, da bi to konačno prekinuo Ognjen Dobrić polaganjem.

01:03 (30:30) - Kampaco nalazi saigrače usamljene po uglovima, ali ne mogu to da pogode košarkaši Crvene zvezde, odnosno, ovoga puta je to bio Stefan Lazarević koji je ostao sam. Ben Bentil je promašio još jednu otvorenu trojku svoje ekipe, iako je bio sam samcijat na "45 stepeni".

02:51 (30:30) - Ponovo vodi Split, Mavra je prošao do samog koša, utekao je i potencijalnog blokadi, da bi lako položio u koš za novu prednost svoje ekipe. Kampaco je uspeo da pronađe Petruševa koji je silno zakucao za novo poravnanje rezultata.

KK Split - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Split/Ivica Cavka

04:31 (26:28) - Šenon Šorter igra odličnu utakmicu, propisno je "izlomio" Filipa Petruševa i pogodio je veoma težak šut za vođstvo Splita. Pokušao je Nedović da uzvrati trojkom, ali je promašio. Usledila je sekvenca nekoliko promašaja koju prekida Ognjen Dobrić trojkom iz ugla.

07:22 (22:25) - Dalibor Ilić je postigao nove poene i to je bio alarm za trenera Splita da traži tajmaut.

08:01 (22:23)- Prelepa akcija u izvedbi visokih igrača Crvene zvezde. Filip Petrušev je sjajno asistirao Daliboru Iliću koji se pronašao ispod koša, ali je i Split preko Kalajžića odgovorio na drugoj strani. Odmah je i Gizdavčić pogodio trojku kojom je vratio Split u vođstvo, da bi Stefan Lazarević poentirao na drugoj strani.

2/4

00:00 (17:19) - Kraj prve četvrtine. Dominik Mavra je uspeo da poentira uz faul, koji je i iskoristio i pogodio slobodno bacanje, a takođe se u igri našao i Filip Petrušev koji je potom imao dva slobodna bacanja koja je iskoristio. Petrušev je potom pogodio i polaganje uz faul za vođstvo Crvene zvezde. Nemanja Nedović je potom poentirao iz kontre. Na samom kraju je Mavra pogodio trojku, a Nedović svoju promašio za konačnih 17:19 posle prve deonice.

02:41 (10:12) - Runjić je promašio dva slobodna bacanja, potom je isti igrač promašio i trojku, te je tako omogućio Zvezdi da se vrati u prednost, pošto je Dobrić ostao sam u visini penala i nije mu bilo teško da pogodi koš. Kampaco je nastavio da deli odlične asistencije, ali njegovi igrači ne mogu da pogode čak iako ih pronađe usamljene.

KK Split - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Split/Ivica Cavka

05:17 (8:8) - Trojku pogađa Fakundo Kampaco, ostao je sam košarkaš iz Argentine i nije mu bilo teško da pogodi. Želeo je Mavra da uzvrati istom merom, ali je promašio. Izgubio je loptu potom Holanda, ali je odmah uzvratio i Šorter sa jednom. Kampaco je pokazao magiju, pronašao je samog Bentila, koji je promašio iz kornera.

07:38 (6:2) - Meč je počeo sa promašajem Splita, da bi na drugoj strani odmah poentirao Ben Bentil tako što je ugurao protivnika pod koš i rutinski poentirao iz okreta. Odmah je zatim i Saliven uzvratio na drugoj strani, nekako je izbegao korake i poentirao ispod koša, a onda su Mavra i Šorter postigli poene za vođstvo.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde će u Splitu odigrati meč 13. kola ABA lige sa istoimenim rivalom, gde je početak utakmice zakazan za 16 časova i 30 minuta. (Arena sport 1 Premium)

Crvena zvezda je otputovala u Hrvatsku sa ulogom ogromnog favorita, pošto se nalaze u veoma dobroj formi, koja je malo uzdrmana zbog spornog poraza od Barselone u Pioniru. Nema vremena za tugovanje u redovima crveno-belih, pošto ih već očekuje novi meč.

Njihov rival, ekipa Splita, trenutno se nalazi na 13. mestu u ABA ligi, u zoni su ispadanja (odnosno baraža), ali treba uzeti u obzir i činjenicu da imaju i meč manje od nekoliko ekipa koje se nalaze ispred njih na tabeli, što znači da će i u slučaju eventualnog poraza, ova ekipa napredovati čak do 10. pozicije na tabeli.

Zvezda ima i određenih problema sa povredama, pošto će pored već povređenih Nikole Ivanovića i Hasana Martina meč propustiti i Luka Vildoza, koji je doživeo povredu u uvodnim minutima meča s Barselonom.

Međutim, ono što ne treba da brine sve u Crvenoj zvezdi, jeste to što će moći da računaju na Fakunda Kampaca, koga nisu mogli da imaju u prethodne dve utakmice Evroligi protiv Barselone i Olimpijakosa, dok se još ostavlja pitanje - da li će biti registrovan za naredne utakmice.

Video: Petrušev: Dogovor je bio da pravimo faul u poslednjem napadu Barse

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA