Tuga u Pioniru: Mirotić oteo Zvezdi pobedu u poslednjoj sekundi, Barsa u produžetku dotukla crveno-bele

 
 ≫ 

Neverovatan meč u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave novo veliko iznenađenje pošto su u hali "Aleksandar Nikolić", i pored dobre igre i vođstva od +12, poraženi posle produžetka od Barselone 99:94 u meču 16. kola Evrolige.

Crveno-beli nisu najbolje ušli u meč pošto je tokom prve deonice Barsleona pogađala trojke i lako stizala do prednosti. Ipak, Zvezda je igrala konstatntno u odbrani, i malo po malo topila dvocifrenu prednost rivala. U prvoj deonici povredio se i Luka Vildoza koji je napustio teren, a do poluvremena Nedović i Petrušev su preuzeli odgovornost i potpuno vratili crveno-bele u meč. I u nastavku neverovatni Petrušev je zakucavanjima i dobrom odbranom podizao navijače na noge, pa je prednost u jednom momentu iznosila i +12.

Barsleona je do nekoliko minuta pred kraj delovala potpuno pogubljeno i bez ideje u napadu. Do kraja usledio je veliki  povratak i prava drama. na samo minut do kraja bilo je 79:79. Posle drame u poslednjoj sekundi, Mirotić pogađa trojku za 84:84 i produžetak. Do kraja bolje su se snašli gosti i upisali novu pobedu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Satoranski sa 19 poena, Higins je upisao 15, a Abrines 14. Veliki doprinos pobedi dao je i Mirotić sa 12 poena.

Sa druge strane, Filip Petrušev i Nemanja Nedović su postigli po 24 poena.

Crveno-beli su meč otvorili poenima Petruševa, a onda i Luke Mitrovića, ali je Barselona brzo pronašla svoj ritam i preko Satoranskog, koji je vezao dve trojke, uzvratila. Tako je sredinom prve deonice gostujući tim imao prednost od 12:6. Trener zvezde Duško Ivanović odmah je reagovao tajm-autom.

Kako je Luka Vildoza bio potpuno zatvoren na početku, baš kao i Nemanja Nedović koji je delovao dosta nervozno, trener crveno-belih Duško Ivanović ih je izveo iz igre. Barselona je to iskoristila na najbolji način. Tako je tokom prve deonice Satoranski pogodio 4 trojke iz četiri pokušaja, a onda se nadovezao i Kalinić za 14:23.

Koliko je Barselona bila dominanta na početku meča vidi se i po pet ubačenih trojki iz šest pokušaja. Sa druge strane, Petrušev je sa 9 poena bio najbolji među crveno-belima. Ono što domaćim košarkašima nije išlo na ruku jeste i povreda Vildoze koji je hramljući  napustio klupu.

U nastavku, prednost  Barselone je brzo porasla na 34:21. Zvezda se mučila sa šutem sa distance, dok je u raspoloženom timu Barselone trojku pogodio i Abrines. Ipak, upravo su trojke bile te koje su pravile razliku na terenu.

Tako, odbrana je pojačana, a put do koša potpuno zatvoren. Nedović se razigrao, a Petrušev potpuno "eksplodirao".

Petrušev se šali!! pic.twitter.com/uganCQjXCD— Sportcomm (@Sportcomm2) December 30, 2022

Srpski košarkaš je do poluvremena ubacio 15 poena, a atraktivnim potezima je podizao navijače na noge i bio jedan od najzaslužnijih za egal na poluvremenu i 40:43.

Halftime in Belgrade | @EuroLeague R16 🏀BC Crvena zvezda mts 40@FCBbasket 43📊 @PetrusevFilip 15 points (8 reb), @nedovic1624 8 points, @Jholland_23 7 points #kkcz #WeAreTheTeam #TogetherWeCan pic.twitter.com/0gY3LCsxGe— KK Crvena zvezda Meridianbet (@kkcrvenazvezda) December 30, 2022

U nastavku, viđen je egal. Oba tima su igrala brzo i koš za koš, a u timu Barselone se razigrao Nikola Mirotić koji je postigao prve poene sa bacanja, a onda je nastavio poenima ispod koša i šutem  za tri poena. Ipak, sredinom treće četvrtine ponovo je Petrušev bio centralna figura na terenu.

Brzo je centar crveno-belih nanizao novih 8 poena, ukupno 23, za vođstvo od 58:54. Posle nove bravure Petruševa, trener Barselona Šarunas Jasikevičijus traži tajm-aut. Kao i u drugoj deonici, Zvezda je nastavila sa odličnom igrom, nizala se odbrana za odbranom, posle kojih su Dobrić i neverovatni Petrušev i Mitrović nizali poene za 67:57, a onda i 72:60 za velikih +12.

U poslednjih nekoliko minuta meča, gosti su uspeli da se povrate i serijom od 8:0, približe na 72:68. Usledila je prava drama, a posle 79:71, gosti prave seriju 8:0 za novi nerešeni rezultat. Na samo 9 sekundi do kraja Marković pogađa jedno bacanje, a jedno promašuje za 82:79, posle kojeg Abrines pogađa oba bacanja i vraća Barselonu na samo -1. Posle 84:81, i 9 sekundi do kraja, u poslednjoj sekundi Mirotić pogađa trojku za 84:84 i produžetak.

Na kraju bolje se snašla Barselona koja je stigla do +4 i slavila posle preokreta. Ovaj period obeležilo je i isključenje trenera Barselone Šarunasa Jasikevičijusa.

Video: Ivanović pred Barsu ohrabren elanom koji prožima ekipu

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jamezdin Kurtović

    30. decembar 2022 | 21:51

    U Pioniru svu tužni, samo Jan Veseli!

  • Kiza i komina

    30. decembar 2022 | 21:50

    Puno mi srce, definitivno ima neka viša sila koja ne dozvoljava ništa na teror i moć, koja pravdu drži u svojim rukama bez obzira na mračne sile. Pa jel ste čuli urlanje komentatora? Da li je to normalno i profesionalno? Juče sam gledao Partizan i čovek je normalno komentarisao utakmicu. Partizan i u fudbalu normalno komentarišu. Dok u fudbalu Zvezdu komentariše takodje neki padanje u trans komentator. Zašto??? Možda nema komentatora koji su ostrašćeni partizanovci ili je nešto drugo u pitanju. Privilegija je u ova mračna vremena biti navijač Partizana, zapamtite to. 🖤🤍🖤

  • Zbr

    30. decembar 2022 | 21:54

    Tako je Mirota grobare. Hvala za ovo grobarcino naša :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA