≫ 

Hjuston i Bobi nemoćni pred magijom Dončića! Delio čudesne asistencije, pogodio najluđu trojku, pa zaplesao

Neverovatno igra slovenački reprezentativac ove sezone

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić nastavlja svoju neverovatnu seriju, a u pobedi Dalasa nad Hjustonom od 129:114 ostvario je i novi tripl-dabl. Slovenački reprezentativac je za 34 minuta na parketu ubacio 35 poena uz 12 skokova i 13 asistencija i tako pomogao svom timu da upiše petu vezanu pobedu.

Dončić je iz igre imao 52,4 odsto (11 od 21 ukupno, 4 od 9 za tri poena), dok je sa linije penala pogodio 9 od 12 bacanja.

Pravo je uživanje gledati Dončića i šta radi sa loptom na terenu. Ovoga puta je posebno bio raspoložen da proigrava saigrače preko čitavog terena, pa je upisao četiri takve "teledirigovane" lopte koje su padale direktno u ruke njegovim saigračima, kojima je ostajao lakši deo posla da pogode zicer.

Pred kraj prvog poluvremena Dončić je pogodio i jednu od najluđih trojki, pošto je na 1,5 sekundi pre kraja primio loptu kod auta bliže centru, podigao se i "bez koske" pogodio uz zvuk sirene, posle čega je viđen i njegov kraći ples.

Brojke bi bile sigurno još veće, da trener Dalasa nije odmarao Dončića gotovo čitavu četvrtu četvrtinu, kada je meč faktički već bio rešen.

Dončića su ispratili Kristijan Vud sa 21 poenom, kao i Dvajt Pauel sa 19 i Tim Hardavej Džunior sa 18 poena. Zanimljivo je i da je četiri poena upisao Davis Bertans, bivši košarkaš Partizana, kome je Dončić poslao dve "teledirigovane" lopte preko čitavog terena.

U redovima Hjustona je najefiasniji bio Džejlen Grin sa 23 poena, Kevin Porter Džunior je postigao 17, a Džabari Smit Džunior 16 poena.

Zaigreo je i Boban Marjanović u redovima Rokitsa. Protiv svog nekadašnjeg tima, ali i velikog prijatelja Luke Dončića, upisao je šest poena za 4 minuta na parketu, a imao je i 3 skoka i jednu asistenciju.

Video: Luka Dončić držao čas košarke šampionima: Ovo je jedna od vrhunskih trojki Slovenca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA