Trinkijeriju zastala knedla u grlu na pomen ovacija Grobara: "Kad nisam pobedio ja, neka je pobedio Partizan"

 
 ≫ 
  • 17

"Nemam reči da se zahvalim, bilo mi je... Još mi je sad... U srce", vrlo emotivno je doživeo Italijan povratak pred navijače Partizana

Trener košarkaša Bajerna Andrea Trinkijeri konstatovao je nakon meča sa Partizanom u Evorligi da su crno-beli zasženo odneli pobedu, jer njegov tim nije iskoristio šansu koja mu se ukazala kada se približio na tri poena razlike u samom finišu.

- Pre svega, čestitam Partizanu, oni su odigrali veoma čvrsto, odlični su bili odbrani, mi smo se mučili. Ali igrali smo na jedini mogući način kako smo mogli da bi "izgradili" ono na kraju. Igrali smo bez tri najbolja šutera, ali nekad moramo odigrati ovako u napadu, jer nismo sjajni, ali smo odigrali jako. Imali smo šansu na kraju, bili su bolji, čestitam, idemo dalje ka sledećoj utakmici - rekao je italijanski stručnjak.

Na pitanje kako mu je bilo kada je izašao na teren, kada je dobio ovacije, da li je bilo nostalgije, Trinkijeriju kao da je zastala knedla u grlu.

- Nemam reči da se zahvalim, bilo mi je... Još mi je sad... U srce - turdio se Trinkijeri da sastavi rečenicu, ali nije mu išlo od navale emocija. Zaćutao je. Čekao je da se msili saberu, da konačno nastavi. Iz svake njegove reči moglo se prepoznati duboko poštovanje i divljenje prema Partizanu, prema navijačima...

- Kad već nisam mogao ja dobiti utakmicu, neka dobije Partizan. Hvala svima, doček je bio kao u snovima. Ovo je specifični, specijalni klub, najbolji navijači na svetu, to ne kažem, to se zna - poručio je Trinkijeri, pa servirao nešto dublju analizu meča u kojem je njegov tim igrao bez kvarteta važnih igrača, Lučića, Obsta, Šiška i Gifaja.

- Teška je ova sezona, ja prvi znam. Mi smo dva puta išli na majstoricu za fajnal-for, a rekli su da smo 16. ili 17. Ali smo progurali, ove godine je konkurencija neviđena, ali ja čekam dan kad ćemo imati ekipu, mislim da možemo bolje od ovoga. Ekipa se borila, nije kvalitetno igrala, ali ja mislim da nije mogla. Sad, neću ići s pištoljem i pucati u svoje igrače jer nisu mogli više od ovoga. Tri šutera van ekipe, svi bum-bum, svi preko 40 odsto trojke, teško je. Partizan je igrao sa visokim bekovima, ono što nas je ubilo je druga četvrtina, oni šutnuli 15 bacanja, mi osam. Ne kritikujem nikoga, jako je teško igrati. Onda -15 i onda se polako vratiš, trebalo nam je još jedan minut. Probao sam kupiti do 41. minuta, ali samo su mi rekli da se igra 40. Ne mogu ništa, puno boljih stvari smo mogli, ali... Ovo je ono što je maksimum ovog trenutka, protiv ovakve atmosfere, protiv ove ekipe.

Optimista je, kaže, za Top8.

- Ja ću u martu pogledati sve, sad je jako rano.

Iznenađenje Baskonija?

- Nemoguće je igrati s njima u Vitoriji, imaju takvu energiju, fizioterapeut šutira tri trojke odmah. Ova Evroliga je posebna, 17 ekipa igra Plej-of, a samo osam. Svi se pojačaju, momenat je sad da Baskonija sve dobija, videćemo za mesec dana.

Objektivno mišljenje o Partizanu ove sezone?

- Ja vidim Partizan kao dobru ekipu, koja prvi put posle mnogo godina igra Evorligu, prvi put Partizan igra ovu Evroligu sa 34 utakmcie i može u prvih osam sto odsto, ja ću navijati za to, samo mirno. Imaju najboljeg trenera, imaju dobre fizikalije, ja mislim da je bitno da budu mirni. Ovo je teško mesto, ima ovde velikog pritiska i sad bi mi pričali drugačije kad bi Partizan dobio derbi u Evroligi koji je bio skoro dobijen, ovi drugi zabili tri trojke u 45 sekundi i sad pričamo nešto drugačije. Partizan je vrhunska ekipa s vrhunskim trenerom i samo polako. Znaš koliko će se stvari desiti do kraja, koliko će se svega desiti što se ne očekuje. Samo mirno...

Video: Lučić o povratku u Partizan

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rm

    29. decembar 2022 | 23:33

    Svi novinari ocekivali zvizduke, a mi gospodski aplauz... nismo isti

  • Дража

    29. decembar 2022 | 23:01

    Човек их спрда и дан данас...🤣🤣🤣

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    29. decembar 2022 | 23:38

    А јел заслужено играју ЕЛ? Где су њихов браћа, ЦСКА, Химки? Јел заслужено седми тим аба лиге добија толики буџет, 6-и по висини у ЕЛ? Заслужено као и нпр.да неки лимар буде директор, неки водоинсталатер буде банкар и сл. Иначе ништа лично против тих занимања, само у контексту да се сагледа како се на муфте овде ради...ццццц

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA