Partizan "arhivirao" Igokeu i nastavio pobednički niz: Crno-beli sigurni u Laktašima

Naneli je odigrao odličan meč

  • 93

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu 96:85 na gostovanju u Laktašima u meču 12. kola ABA lige.

Partizan je od starta imao vođstvo, dok je Igokea pratila i nastojala da jakom odbranom uhvati priključak i preokrene rezultat. Ipak, crno-beli su igrali sigurno, čuvali prednost i došli do novog trijumfa. U ovom meču, posebno se istakao Džejms Naneli koji je sa 18 poena bio najefikasniji u timu Partizana.

Crno-beli su odlično ušli u meč i, posle trojki Trifunovića i Smailagića, poveli sa 6:0. Do kraja prve četvrtine, Partizan je čuvao vođstvo, a poeni su bili pravilno raspoređeni pa su gosti imali prednost od 32:22.

.@ZachLeDay32 goes up for a POSTER DUNK! 😤👀#ABALiga | #NLBSlamDunk @PartizanBC pic.twitter.com/M5NSH20UNg— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) December 25, 2022

U nastavku, posle dvocifrenog vođstva crno-belih, domaći košarkaši igraju mnogo agresivnije i prilaze na 34:29. Ipak, Partizan pronalazi poene preko Lesora, kao i Anđušića koji postiže trojku i vraća prednost na 40:29. I do kraja poluvremena igrala se efikasna košarka. Crno-beli su pogađali iz svih pozicija, a posebno se istakao Kevin Panter koji je trojkama rešetao koš tima iz Laktaša. Sa druge strane, Igokea je održavalla kakav-takav priključak za 57:47 na poluvremenu.

Rezultat na poluvremenu 12. kola ABA Lige u Laktašima@BCIgokea 47 - 57 #KKPartizan#ABALiga pic.twitter.com/RiXsRtTPLx— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) December 25, 2022

Nastavio je Partizan tamo gde je stao na poluvremenu. Tako, posle poena Trifunovića, gosti dolaze do +15, 66:51. Ipak, raspoloženi Kraford poenima i asistencijama vraća jednocifreni zaostatak. Domaći su nastavili sa odličnom odbranom pa su na dva minuta do kraja 3. četvrtine prišli na svega -3, 71:68. Usledio je tajm-aut Željka Obradovića posle kojeg Lesor pogađa uz faul.

Do kraja, Partizan je ponovo "pobegao" na +10, Igokea je, kao i u većem delu meča, na sve načine pokušavala da uzvrati i uhvati priključak pa je na 3 minuta do kraja novom mini serijom ponovo prišla na -3 što je Obradovića nateralo na novi tajm-aut.

Ispostavilo se da je to bilo sve od domaćeg tima, pošto je Partizan lako došao do novih poena i prelomio meč za novu pobedu u ABA ligi.

Video: Anđušić na koktelu poručio: Najlepša stvar u 2022. je to što sam se vratio u Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    25. decembar 2022 | 19:27

    17.08.2007. | 14:05 Partizan i Igokea postali jedan klub! Košarkaški klubovi Partizan iz Beograda i Igokea iz Aleksandrovca potpisali su u petak ugovor kojim će se fuzionisati, iako će nastaviti takmičenja u svojim ligama. Ekipe će na dresovima u svim takmičenjima nositi natpise "Partizan Igokea" i "Igokea Partizan", imaće zajednički Upravni odbor, zajedničke prostorije, a u planu je i izgradnja hale. Ugovor su na stadionu crno-belih potpisali predsednik Partizana Predrag Danilović i predsednik Igokee i premijer Republike Srpske Milorad Dodik. "Celo sportsko društvo stoji iza ovog sporazuma, rekao je Danilović. Na pitanje novinara kada će Partizan prvi put gostovati u Republici Srpskoj, Danilović je odgovorio da se to više ne može nazvati "gostovanjem". "Da naglasim, nas sada treba posmatrati kao jedan klub".

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    25. decembar 2022 | 20:37

    Како ућутати 20000 људи, истог тренутка? Никако, осим ако ниси Недовић...

  • Miki

    25. decembar 2022 | 19:53

    12.08.2011 "Situacija je veoma teška, svi računi su blokirani, a nije nam cilj ulazak u stečaj. FMP postaje KK Crvena zvezda Beograd. Zvezda ustupa ime u vremenu trajanja reorganizacije, a to je pet godina", rekao je novi predsednik Zvezde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA