Od -6 do +11 za 10 minuta: Ovo je tihi heroj Zvezdine pobede u Pireju

 
  • 8

Sjajna rola Filipa Petruševa

Jeste Luka Vildoza imao 22 poena i osam asistencija, kasnije i najveći indeks korisnosti, ali nema sumnje da je Filip Petrušev bio ključna figura Crvene zvezde u pobedi nad Olimpijakosom!

I to zahvaljujući partiji u drugom poluvremenu kada je, pored toga što je pogađao koš rivala, radio sjajan posao u defanzivi. Na kraju je zabeležio i četiri blokade.

Nedugo nakon utakmice u Pireju, na društvenim mrežama se pojavio video snimak njegove partije u trenucima kada se rezultat "lomio", odnosno kada je Zvezda uspela da preokrene isti.

Ušao je Filip u igru kada je Olimpijakos vodio +6 i za 10 minuta koliko je proveo u igri crveno-beli su napravili +17 razliku i vodili sa 76:65. I to baš posle trojke sjajnog centra. Nedugo zatim izašao je iz igre, a prednost je počela da se "topi" i utakmica je odlučena posle drame u završnici.

- Osećam se sjajno. Trener mi je verovao, saigrači su mi verovali, svi koji smo bili na terenu verovali smo jedni drugima. Ko god da šutira, svi veruju u njega. Trka za plej-of sa Kampacom? Bićemo spremni, znamo kakav je Fakundo igrač, ali sada je bila veoma važna pobeda da bismo ostali u trci - rekao je Petrušev posle meča.

Video: Delije napravile žurku posle pobede nad Olimpijakosom: Orilo se Zvezda mi je sve usred Grčke

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    23. decembar 2022 | 10:39

    Setite se Petruseva sa pocetka sezone... Samo cu reci Dusko Ivanovic najveca zasluga.. E tako prodju klinci koji poseduju talenat, a imaju trenera koji to zna da, prepozna i veruje u njih i kad im ne ide. Da je ostao bivsi trener sad bi pricali o Petrusevu koji nema kvalitet za Evroligu jel kad ne znas da mu doziras minute i ne verujes u mladog igraca tako prodje

  • SrbskiBek

    23. decembar 2022 | 10:09

    Petrusev izrasta u velikog igraca !!! Ako ga se setite sa pocetka sezone,tada je imao "potencijal" ali mnogo nerezonskih suteva.jako lose pozicioniranje pod kosem mnogo promasaja..Danas je to skroz drugi igrac..

  • Zvezda

    23. decembar 2022 | 11:36

    Kako ove glodare nije sramota pricati o sudjenju kada oni svake utakmice imaju 70% na svojoj strani sto je vec I smjesnooo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA